Najnowsze wpisy

W czym przechowywać...

środa, listopada 4, 2015

Właściwe przechowywanie herbaty to klucz do tego, aby cieszyć się jej wspaniałym smakiem i aromatem. Na szczęście w sklepach można znaleźć wiele pojemników przeznaczonych do przechowywania liści... Czytaj więcej...

Wiosna już jest

środa, listopada 4, 2015

Wiosna już jest, a z nią wiosenne przesilenie.

Tego roku jest wyjątkowo wyczekiwana. Zima jednak długo nie odpuszczała. Coraz więcej słońca, cieplej, budzimy się... Czytaj więcej...

Zawsze smaczna i...

środa, listopada 4, 2015

Świeże listki herbaciane - powinny być przechowywane w szczelnym pojemniku lub oryginalnej trójwarstwowej torebce, z dala od obcych aromatów.

Czytaj więcej...

Sposoby parzenia herbaty

środa, listopada 4, 2015

Czarna herbata - czas parzenia: 2-3 minuty, do 4 minut dla koneserów mocniejszych smaków, zalewać białym wrzątkiem o temperaturze... Czytaj więcej...

Zielona herbata dla...

środa, listopada 4, 2015

Zielona herbata jest jednym z najpopularniejszych napojów na świecie. Zawarte w niej katechiny, czyli związki o działaniu antyutleniającym, przeciwdziałają wolnym rodnikom, które są sprawcą... Czytaj więcej...

Jesienią zadbaj o...

środa, listopada 4, 2015

Odporność to wrodzona, bądź nabyta zdolność naszego organizmu do walki

z antygenami - czyli czynnikami wpływającymi negatywnie na stan naszego zdrowia.

Czytaj więcej...