Herbaty - Poradnik

Czarna herbata - czas parzenia: 2-3 minuty, do 4 minut dla koneserów mocniejszych smaków, zalewać białym wrzątkiem o temperaturze... Czytaj więcej...

Świeże listki herbaciane - powinny być przechowywane w szczelnym pojemniku lub oryginalnej trójwarstwowej torebce, z dala od obcych aromatów.

Czytaj więcej...

Odporność to wrodzona, bądź nabyta zdolność naszego organizmu do walki

z antygenami - czyli czynnikami wpływającymi negatywnie na stan naszego zdrowia.

Czytaj więcej...

Zielona herbata jest jednym z najpopularniejszych napojów na świecie. Zawarte w niej katechiny, czyli związki o działaniu antyutleniającym, przeciwdziałają wolnym rodnikom, które są sprawcą... Czytaj więcej...

Czarna herbata może znacząco poprawić zdrowie jamy ustnej. Picie filiżanki lub dwóch pomiędzy posiłkami może zapobiec najbardziej powszechnej chorobie ludzkości, ubytkom i chorobom związanym z... Czytaj więcej...

Herbata Pu-Erh jest herbatą czerwoną - częściowo fermentowaną. Swoje niezwykłe właściwości zawdzięcza procesowi fermentacji. Jej zdrowotne działanie jest tym skuteczniejsze, im dłużej pozwala... Czytaj więcej...