HIT AZJATYCKI- CHEESE TEA

Autor:: teaclub plaza W: Aktualności Dnia: niedziela, lipca 2, 2017 Komentarzy: 0 Wyświetleń:: 1454

Nowy azjatycki speciał, który nie dotarł jeszcze do Europy :O Wykonaj mrożoną herbate z serkiem w domu i skosztuj wschodnich nowości.

Herbata idealna na letne dni.Przedstawimy wam spósób wykonania cheese tea.

Składniki:

  1. śmetana 36%

  2. serek typu philadelpia

  3. cukier puder lub słodkie mleko w tubce

  4. herbata mrożona (zalewamy liście wodą o temp. Pokojowej i wkaładamy do lodówki na co najmniej kilka godzin)

  5. lód w kostkach

Przepis:

Krok 1. Należy ubić serek wraz z mlekem i śmietaną

Krok 2. Szklankę wypełniamy lodem i zalewamy herbatą (2/3 pojemności)

Krok 3. Ubity serek kladziemy na wierzch

Krok 4. Przygotowaną herbatę cheese tea degustujemy pijąc pod kątek 45 stopni, aby jednocześnie skosztować serka i herbaty :)

Liczba możliwości i pomysłów jest nieograniczona.

My polecamy nasze zielone i czarne klasyki:

  1. Japan Sencha Fukujyu

  2. Matcha Kokegawa

  3. Green Beauty

  4. Golden Yunnan

  5. Nepal Guranse

  6. Ceylon Dimbula