Jesień nie rozpieszcza? A może jednak? To idealny czas na rozgrzewające przyprawy, aromatyczne syropy i mleczne kombinacje. W naszych sercach już od lat gości kilka naprawdę aromatycznych smaków.
Na pierwszy ogień idzie Kawa Dynia z Cynamonem, która urzeka swoim wyjątkowym smakiem. Jest doskonała do kaw mlecznych, w stylu dyniowego latte. Jej smak można podkręcić syropem cynamonowym, a na wierzchu posypać przyprawą do kawy. Nie oznacza to jednak, że nie smakuje doskonale bez żadnych dodatków - wręcz przeciwnie!
Dynia czy śliwka?
Kawa Dynia z cynamonem to nie jedyna mieszanka, która na dobre zagościła w naszych sercach. Na pobudkę poleca się również Kawa Śliwka w Cynamonie, której niezwykle owocowa nuta długo nie daje o sobie zapomnieć. W przeciwieństwie do dyniowej kompozycji, tę polecamy do degustacji bez większych urozmaiceń. Chociaż nadal zachęcamy do tworzenia własnych kompozycji.
Kawa z miodem?
A na koniec... Kawa z miodem? Czemu nie! Mamy na to kilka pomysłów. Przede wszystkim do dowolnej kawy można dodać łyżeczkę miodu klasycznego lub smakowego. Najlepiej sprawdzi się tutaj miód gryczany. A ze smakowych wybierz do tego miód z kakao lub z kakao i orzechami laskowymi. Te miody to doskonały dodatek do wszelkiego rodzaju deserów, gofrów, naleśników i kanapek.
Sam miód to za mało? Spróbuj naszej kawy Miodowy Piernik i wzbogać go dodatkowo wybranym miodem.