Mieszanki ziołowe

Autor:: teaclub plaza W: Zioła Dnia: poniedziałek, maja 9, 2016 Komentarzy: 0 Wyświetleń:: 1662

OBUDŹ SIĘ

Mieszanka chińskiej zielonej herbaty i listków Yerba Mate. Świetnie stawia na nogi oraz pobudza organizm do działania. Dodatek imbiru i trawy cytrynowej przyjemnie odświeża, natomiast cząstki truskawki nadają delikatnej słodyczy. Idealna kompozycja dla osób potrzebujących wzmocnienia, dodatkowo ułatwia koncentrację. Jest dobrą alternatywa dla kawy.

Skład: zielona chińska herbata, listki Yerba Mate, imbir, trawa cytrynowa, truskawka.

Sposób Parzenia: zalewać wodą o temperaturze – 70 – 75 stopni. Parzyć 3 – 5 minut.


DOBRA NOC

Dobra Noc jest to mieszanka ziołowa z dodatkiem melisy. Uspokaja, koi nerwy i wycisza po dniu pełnym wrażeń. Płatki hibiskusa, słonecznika i róży nadają przyjemnej kwiatowej nuty natomiast skórka pomarańczy, jabłko oraz kardamon zapewniają niesamowicie przyjemny, owocowy smak. Taka kompozycja przyjemnie relaksuje, odpręża i ułatwia zasypianie.

Skład: melisa, jabłka, skórka pomarańczy, listki jeżyn, płatki róży, słonecznika, hibiskus,

Sposób parzenia: Zalewać białym wrzątkiem – 95 stopni. Parzyć 5­ - 10 minut.



NA ZDROWIE

Kompozycja ziół z dużą zawartością witaminy C. Rooibos klasyczny oraz Rooibos zielony wzmacniają organizm, poprawiają kondycję organizmu a także pomagają zwalczać alergie. Dodatek herbaty jaśminowej pokrzepia i nadaje mieszance wyrazistości. Owocowy smak zapewniają cząstki jabłka, pomarańczy i cytryny. Trawa cytrynowa, płatki róży, słonecznika i bławatka nadają kwiatowej nuty. Całość świetnie orzeźwia, poprawia odporność i nadaje sił 

Skład: rooibos klasyczny, rooibos zielony, jasmine dragon pearls, jabłko, pomarańcza, cytryna,

Sposób parzenia: Zalewać białym wrzątkiem – 95 stopni. Parzyć 5 - ­8 minut.


SJESTA

Mieszanka ziołowa z dodatkiem rumianku i mięty pieprzowej jest idealna do degustacji po posiłku. Wspomaga pracę układu pokarmowego oraz działa kojąco na żołądek. Płatki lawendy dodatkowo stymulują wydzielanie soków trawiennych. Dodatek trawy cytrynowej i balsamu cytrynowego nadają przyjemnego cytrusowego posmaku. Płatki róży, pomarańczy i wrzosu zapewniają przyjemną kwiatową nutę. Napar idealnie odświeża organizm. Pity regularnie korzystnie wpływa na układ trawienny oraz wspomaga proces odchudzania.

Skład: mięta pieprzowa, rumianek, lawenda, listki jeżyn, balsam cytrynowy, trawa cytrynowa,

Sposób parzenia: Zalewać białym wrzątkiem – 95 stopni. Parzyć 5 ­- 8 minut.


RÓWNOWAGA

Wyjątkowe połączenie czerwonokrzewu (rooibos) i miodokrzewu – ziół o właściwościach wzmacniających, z dużą zawartością mikroelementów i witamin – A, D, C, E, K. Krzepiące działanie Żeń­szenia poprawiają koncentrację i  zapamiętywanie. Dodatek kopru, rumianku i anyżu wspomaga walkę z cukrem. Cała mieszanka poprawia pracę jelit, reguluje poziom cholesterolu.

Skład: czerwonokrzew, miodokrzew, koper, rumianek, anyż, żeń­szeń.

Sposób parzenia: Zalewać białym wrzątkiem – 95 stopni. Parzyć 5 - ­8 minut.