DODATKI 

Podkategorie

  • Konfitury i syropy

    Syropy do herbaty i kawy oraz konfitury

    Jeśli wierzyć legendzie, początki picia herbaty sięgają 2737 r.p.n.e, kiedy to cesarz Shennong zaparzył pierwszy napój z liści herbaty. Do polski trafiła z Francji w 1664, a swoją popularność zyskała w czasach PRL, ponieważ była najtańszym i najbardziej dostępnym na owe czasy napojem. Dzisiaj, mimo dostępności na rynku różnych napojów, po herbatę nadal chętnie sięgamy, z tą jednak różnicą, że możemy korzystać z bogactwa gatunków i potrafimy docenić walory smakowe herbacianych mieszanek. Warto wypróbować je również razem z syropami i konfiturami do herbaty lub kawy.

  • Kandyzy

    Kandyz to grubokrystalizowany cukier. Świetnie nadaje się do słodzenia kawy i herbaty, ale także chłodnych napojów. Kandyz podkreśla i wydobywa ukryte w herbacie aromaty oraz pozwala na tworzenie autorskich kompozycji. Kandyzy smakowe nadadzą nowy charakter ulubionemu naparowi i zapobiegną rutynie. Cukry na patyku wspaniale prezentują się w prezentach i na uroczystych stołach.

  • Inne

    Kandyzowane owoce i suszone płatki kwiatów to doskonały pomysł na urozmaicenie ulubionego naparu. Hibiskus stanowi świetną bazę do autorskich kompozycji owocowych, a trawa cytrynowa świetnie sprawdzi się nie tylko jako dodatek do herbaty, ale także nada oryginalności potrawom azjatyckim. Spróbujcie naszych dodatków i sprawdźcie, czy ulubiona herbata może smakować jeszcze bardziej!

na stronę
Pokazuje 37 - 40 z 40 elementów