Soki oraz syropy to doskonały dodatek do herbat oraz do bezpośredniego spożycia. Wśród soków znajdują się zarówno produkty ekologiczne, jak i konwencjonalne. Soki, jako 100% wyciągi z owoców to pyszny i zdrowy wybór wzmacniający odporność, są niezastąpione w okresie obniżonej odporności organizmu. Dzięki odpowiednim technologiom produkcyjnym, owoce i zioła w produktach naszych dostawców zachowują cały szereg właściwości odżywczych i witamin.
Sok wyciskany bezpośrednio z kłącza imbiru z dodatkiem soku z cytryny ma właściwości rozgrzewające i poprawiające krążenie krwi. Doskonały dla osób, które narażone są na zakrzepice oraz mających podwyższony cholesterol.
100% sok NFC bezpośrednio wyciskany z owoców wiśni, dzięki czemu ma cenne wartości odżywcze i właściwości zdrowotne. Czysty, naturalny sok NFC, czyli nieodtworzony z koncentratu.
100% sok NFC bezpośrednio wyciskany z owoców malin, dzięki czemu ma cenne wartości odżywcze i właściwości zdrowotne. Czysty, naturalny sok NFC, czyli nieodtworzony z koncentratu.
Karmel połączony z wywarem cynamonowym to kompozycja, która najlepiej sprawdzi się jako syrop do kawy, a także herbaty lub grzańca.
Syrop cynamonowy powstaje z połączenia ekstraktu z kory cynamonowej z sokiem z cytryny i cukrem. Jest wytwarzany według tradycyjnej receptury. To doskonały dodatek do herbat, kaw, a nawet deserów. Produkt bez konserwantów.
Syrop zawiera 70% soków NFC (soków bezpośrednio wyciskanych, a nie pochodzących z koncentratu). Bardzo duża zawartość imbiru sprawia, że syrop jest prawdziwym remedium na różne infekcje wirusowe, mdłości i bóle.
Syrop imbirowy wytwarzany jest z naturalnych przypraw z dodatkiem soku z cytryny. To doskonały dodatek do wszelkich herbat, naparów ziołowych i lemoniady.
Do przygotowania syropy wykorzystany jest przede wszystkim cukier trzcinowy i przyprawy korzenne takie jak imbir i cynamon.
Ten napój na odporność wywodzi się z indyjskiej medycyny, gdzie jest stosowany ze względu na silne właściwości rozgrzewające i przeciwbólowe. Pomaga skutecznie walczyć z przeziębieniem, łagodzi kaszel i gorączkę.
Syrop migdałowo-czekoladowy powstaje z połączenia cukru trzcinowego z naturalnymi aromatami. Jest wytwarzany według tradycyjnej receptury. To doskonały dodatek do kaw we wszelkiej postaci, zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym.
Syrop piernikowy powstaje z połączenia cynamonu, kakao i aromatycznych przypraw, Jest wytwarzany według tradycyjnej receptury. To doskonały dodatek do herbat i kaw we wszelkiej postaci, a nawet deserów.
Naturalny syrop z intensywnie pomarańczowym akcentem z delikatnym dodatkiem imbiru. Doskonały dodatek do różnych gatunków herbat. Świetnie wzmacnia smak herbat i delikatnie rozgrzewa. Ten produkt jest naturalnie bezglutenowy i odpowiedni dla wegan.
Jeśli wierzyć legendzie, początki picia herbaty sięgają 2737 r.p.n.e, kiedy to cesarz Shennong zaparzył pierwszy napój z liści herbaty. Do polski trafiła z Francji w 1664, a swoją popularność zyskała w czasach PRL, ponieważ była najtańszym i najbardziej dostępnym na owe czasy napojem. Dzisiaj, mimo dostępności na rynku różnych napojów, po herbatę nadal chętnie sięgamy, z tą jednak różnicą, że możemy korzystać z bogactwa gatunków i potrafimy docenić walory smakowe herbacianych mieszanek. Warto wypróbować je również razem z syropami do herbaty.
A może herbata z syropem owocowym?
Jeśli tylko na taką mamy ochotę, nic nie stoi na przeszkodzie. Syropy do herbaty, to nie tylko przełamanie smakowej rutyny, ale dawka witamin wspomagająca układ odpornościowy. Już nasze prababcie wiedziały, że herbata z sokiem posiada właściwości lecznicze. Nie tylko malina, ale syrop z mniszka lekarskiego, z pędów sosny, czy syrop różany - wypróbuj smak i właściwości każdego z nich. Syropy do herbaty, to pyszny i zdrowy dodatek do Twojej herbaty, ale również pomysł na prezent dla wielbicieli tego napoju. Skomponuj herbaciany upominek dla siebie lub bliskiej Ci osoby.
Syrop czy sok z owoców?
Sok, czyli zazwyczaj 100% wyciąg z owoców to produkt, który wytworzony jest bez dodatku cukru, a więc nie jest dosładzany. Jego naturalna słodycz może wiązać się z zawartością fruktozy, a więc cukru naturalnie znajdującego się w różnych owocach. Syrop jest znacznie słodszy, bo zawiera sok wzbogacony o cukier. Soki występują również z dodatkiem ziół.