Podkategorie
Mieszanki czarnych herbat klasycznych to idealnie wyważony smak, który za każdym razem zachwyca tak samo. Z każdą mieszanką związana jest jej niezwykła historia, która jest powtarzana w kręgach koneserów czarnych herbat. Mieszanki tworzy się z najwyższej klasy herbat czarnych z całego świata – Sri lanki, Indii oraz Chin. Dodatkowo ich nazwy łatwo zapadają w pamięci i niezwykle komponują się w prezenty okolicznościowe.
Czarna liściasta herbata ma niezwykły ogrom zastosowania. Przede wszystkim kojarzona jest jako herbata śniadaniowa, czy herbata na pobudzenie. Herbatę czarną można również wzbogacać o przeróżne dodatki. Najpopularniejszą jest prawdopodobnie herbata z cytryną lub herbata z imbirem. Niektórzy z nas lubią również pić tak zwaną bawarkę, a więc herbatę z mlekiem. Poniżej przedstawiamy gotowe mieszanki niezwykłych herbat z dodatkami i mamy nadzieję, że każdy znajdzie coś dla siebie!
Czarna herbata liściasta produkowana jest niemal na całym świecie, a jej nazwa zawsze zdradza nam swoje pochodzenie. Najpopularniejszymi regionami jest obecnie Sri lanka, czyli herbata cejlońska, a także Chiny, które są znane przede wszystkim z herbaty Yunnan. Nie można również zapomnieć o herbatach szampańskich – Darjeeling. Produkowane są one w Indiach, z których pochodzi również Assam, herbata niezwykle pobudzająca. W naszej ofercie nie zabrakło również herbat czarnych z Nepalu, Afryki oraz Tajlandii.
Bestsellerowa kompozycja umieszczona w eleganckim kartoniku. Praktycznie i wygodne opakowanie.
Herbata pochodząca z indyjskiej prowincji Assam z drugich zbiorów charakteryzująca się wyjątkową aromatycznością i mocą.
Assam Mangalam wyróżnia się niezwykłą głębią smaku. Jej liście są mają regularny kształt, z dużą ilością złotych tipsów. Po zaparzeniu jest klarowna o delikatnie bordowym naparze. Cechuje ją dojrzały i zdecydowany smak.
Herbata pochodząca z indyjskich regionów Monipur, zbierana podczas drugich zbiorów. Po zaparzeniu uzyskuje piękny, miedziany kolor, a jego smak jest bardzo wyrazisty i silny.
Idealne połączenie zielonej jaśminowej herbaty z czarną herbatą. Kwiatowej nuty dodają płatki malwy i jaśminu, zwieńczone aromatem z bergamoty.
Kompozycja czarnej herbaty z chińskiej prowincji Yunnan i płatków bławatka. Piękna kwiatowa nuta do niewątpliwy atut tej herbaty. Wspaniale komponuje się ze słodkimi przekąskami, deserami i lodami.
Ciemnobordowy napar z wyjątkową miodowo-korzenną nutą. Doskonale komponuje się z dodatkiem cukru trzcinowego lub mleka.
Herbata Ceylon Dimbula to kompozycja o niskiej zawartości teiny, dzięki czemu nadaje się jako napar całodniowy.
Cejlońska czarna herbata wzbogacona wyciągiem z bergamoty, która wspaniale orzeźwia. Jedna z najbardziej znanych herbat na całym świecie.
Niesamowite połączenie wyciągu z bergamoty z dużymi kawałkami owoców mango. Cząstki jogurtu i kwiat granatu wzbogaca cytrusowy napar o lekko słodkawą nutę. Świetny wybór dla osób lubiących nowe i ciekawe smaki.
Czarna, klasyczna herbata pochodząca ze Sri Lanki. Uzyskamy z niej napar o dosyć intensywnej barwie oraz zrównoważonej mocy i aromatyczności.