Podkategorie
Czarna herbata liściasta produkowana jest niemal na całym świecie, a jej nazwa zawsze zdradza nam swoje pochodzenie. Najpopularniejszymi regionami jest obecnie Sri lanka, czyli herbata cejlońska, a także Chiny, które są znane przede wszystkim z herbaty Yunnan. Nie można również zapomnieć o herbatach szampańskich – Darjeeling. Produkowane są one w Indiach, z których pochodzi również Assam, herbata niezwykle pobudzająca. W naszej ofercie nie zabrakło również herbat czarnych z Nepalu, Afryki oraz Tajlandii.
Mieszanki czarnych herbat klasycznych to idealnie wyważony smak, który za każdym razem zachwyca tak samo. Z każdą mieszanką związana jest jej niezwykła historia, która jest powtarzana w kręgach koneserów czarnych herbat. Mieszanki tworzy się z najwyższej klasy herbat czarnych z całego świata – Sri lanki, Indii oraz Chin. Dodatkowo ich nazwy łatwo zapadają w pamięci i niezwykle komponują się w prezenty okolicznościowe.
Czarna liściasta herbata ma niezwykły ogrom zastosowania. Przede wszystkim kojarzona jest jako herbata śniadaniowa, czy herbata na pobudzenie. Herbatę czarną można również wzbogacać o przeróżne dodatki. Najpopularniejszą jest prawdopodobnie herbata z cytryną lub herbata z imbirem. Niektórzy z nas lubią również pić tak zwaną bawarkę, a więc herbatę z mlekiem. Poniżej przedstawiamy gotowe mieszanki niezwykłych herbat z dodatkami i mamy nadzieję, że każdy znajdzie coś dla siebie!
Nietypowe połączenie chińskiej herbaty czarnej i zielonej z kandyzowanymi owocami papai, które nadają jej delikatnej słodyczy. Płatki krokosza sprawiają, że wygląd herbaty jest bardzo atrakcyjny i kolorowy.
Połączenie trawy cytrynowej i imbiru, które w efekcie dają działanie jednocześnie orzeźwiające i rozgrzewające. Smak przełamany jest aromatyczną porzeczką oraz cząstkami słodkiego ananasa.
Pachnąca świętami kompozycja czarnej herbaty i aromatycznych przypraw. Cynamon i goździki w połączeniu ze świeżą skórką słodkiej pomarańczy i kawałkami jabłka
Jedyna w swoim rodzaju propozycja z Afryki. Ta przedstawicielka Czarnego Lądu wyróżnia się przyjemną harmonią i świeżością.
Kompozycja czarnej cejlońskiej herbaty o intensywnym smaku słodkiej pomarańczy.
Czarna, intensywna oraz wyrazista w smaku herbata indyjska z dodatkiem migdałów i słodkiej wanilii, która idealnie współgra z Rogalem Świętomarcińskim.
Czarna cejlońska herbata, wzbogacona listkami klasycznej Darjeeling, zawiera cząstki słodkiej i cudownie pachnącej wiśni oraz nutę aromatycznego rumu.
Znana mieszanka czarnych klasycznych herbat z Assamu, Jawy i Ceylonu. Wyselekcjonowane listki dają ciemnobordowy napar o wyrazistym dojrzałym smaku. Na uwagę zasługuje subtelny lekki akcent, który z upływem czasu przechodzi w intensywniejsze wrażenia smakowe.
Czarna, chińska herbata o wysublimowanej mocy i wysokiej aromatyczności. Wzbogacona cząstkami słodkiej truskawki, która nadaje naparowi deserowej nuty. Dodatek suszonych owoców żurawiny to bomba witaminowa, szczególnie polecana w jesiennym okresie.