Ciemnobordowy napar z wyjątkową miodowo-korzenną nutą. Doskonale komponuje się z dodatkiem cukru trzcinowego lub mleka.
Herbata Ceylon Dimbula to kompozycja o niskiej zawartości teiny, dzięki czemu nadaje się jako napar całodniowy.
Czarna, klasyczna herbata pochodząca ze Sri Lanki. Uzyskamy z niej napar o dosyć intensywnej barwie oraz zrównoważonej mocy i aromatyczności.
English Breakfast to mieszanka znana również jako „angielska" herbata. Stworzono ją na bazie oryginalnej receptury, łącząc wyraziste herbaty z indyjskiej prowincji Assam.
Wyważona mieszanka herbat z Indii i Chin wyróżniająca się zdecydowanym naparem. Mieszanka czarnych herbat dobrana z przeznaczeniem do śniadania. Najlepiej smakuje lekko przestudzona bez dodatków.
Wyważona mieszanka herbat z z regionów indyjskich - Assamu oraz Sri Lanki - Ceylon. Wyróżniająca się zdecydowanym, bardzo esencjonalnym naparem.
Pieczołowita selekcja młodych listków, połączona z kunsztowną obróbką, to właśnie herbata Golden Yunnan Superior. Napar cechuje zdecydowana głębia smaku z lekko cierpkim akcentem. Bordowy kolor wpada w ciemnozłocistą barwę.
Wyśmienitej jakości herbata o pięknych listkach z licznymi złocistymi pączkami. Po zaparzeniu dają niezwykle ciekawy napar o zachwycającej złocisto-bursztynowej barwie i wyjątkowej klarowności.
Idealna do tradycyjnego angielskiego śniadania i ryb. Ulubiona herbata Winstona Churchilla, który miał w zwyczaju pijać ją do śniadania i popalać jednocześnie cygaro.
Propozycja dla osób ceniących mieszanki klasycznych herbat. Delikatny słodki posmak czarnej herbaty z Tajwanu połączony z dymną nutą chińskiej podwędzanej herbaty typu Lapsang Souchong.
Jedyna w swoim rodzaju propozycja z Afryki. Ta przedstawicielka Czarnego Lądu wyróżnia się przyjemną harmonią i świeżością.
Zestaw upominkowy, który świetnie się sprawdzi na każdą okazję. Zawiera w sobie cztery czarne herbaty klasyczne. Każda z nich pochodzi z innego kraju!