To wyjątkowy gatunek herbaty, który charakteryzuje się intensywnie ciemną barwą i wyrazistym smakiem. Ma specyficzny smak, który określany jest jako ziemisty z lekką goryczką. Czerwona herbata ma dobroczynny wpływ na ludzki organizm. Nie tylko wspomaga odchudzanie, ale również obniża cholesterol i chroni zęby przed próchnicą. Pu Erh poprawia pamięć, normalizuje poziom ciśnienia i zmniejsza ryzyko chorób nowotworowych. Warto sięgnąć zarówno po herbaty klasyczne, jak i te wzbogacone o różne dodatki.
Podkategorie
Herbata Pu Erh ma znakomite właściwości odchudzające oraz obniżające poziom cholesterolu we krwi. Przy długotrwałym spożywaniu zapobiega także odkładaniu się złogów miażdżycowych w tętnicach oraz pomaga pozbywać się toksyn z organizmu. Nie każdy jednak odnajduje w sobie pasję do jej wyrazistego smaku, dlatego aby nie rezygnować z jej leczniczych właściwości proponujemy herbaty czerwone z dodatkami. Kawałki owoców, przyprawy, czy aromatyczne płatki kwiatów sprawiają, że herbata Pu Erh staje się przyjemna w odbiorze nawet dla jej sceptyków.
To wyjątkowy gatunek herbaty, który charakteryzuje się intensywnie ciemną barwą i wyrazistym smakiem. Ma specyficzny smak, który określany jest jako ziemisty z lekką goryczką. Czerwona herbata ma dobroczynny wpływ na ludzki organizm. Nie tylko wspomaga odchudzanie, ale również obniża cholesterol i chroni zęby przed próchnicą. Pu Erh poprawia pamięć, normalizuje poziom ciśnienia i zmniejsza ryzyko chorób nowotworowych. Długość procesu leżakowania determinuje skuteczność jej walki z nadmiernymi kilogramami i niechcianym cholesterolem, a także wpływa na głębię jej smaku.
Połączenie czerwonej herbaty typu Pu Erh i chińskiej herbaty Oolong sprawia, że mieszanka ta jest skuteczna w walce z tkanką tłuszczową i pomaga w utrzymaniu odpowiedniego poziomu cholesterolu.
Wyjątkowa kompozycja herbaty Pu Erh z cząstkami suszonej wiśni oraz płatkami róży, które nadają kwiatową, delikatną nutę. Niezwykła pozycja dla osób chcących zacząć przygodę z herbatami czerwonymi.
Czerwona herbata Pu Erh w egzotycznej odsłonie z dodatkiem kandyzowanych owoców ananasa oraz papai. Wzbogacona o marakuję oraz pręciki kwiatków marakui, a także o kwiatki kaktusa, słonecznika i ślazu dzikiego.
Napar ciemnej, czerwonej barwy, o słodkim aromacie z nutami malin. W smaku gładka, nieco świeża, ze słodkim posmakiem. Wyczuwalne nuty jeżyn oraz malin.
Chińska herbata typu pu erh wzbogacona słodką nutą mango oraz papai. W ciemnobordowym naparze wyczuwalna jest delikatna nuta kwiatowa za sprawą płatków krokosza. Propozycja stonowana w smaku bez wyczuwalnej nuty cierpkości.
Aromatyczne połączenie czerwonej herbaty Pu Erh z dodatkiem śliwki i porzeczki. Napar ma intensywny aromat, z delikatną nutą goryczki i wyczuwalnym wędzonym posmakiem.
Czerwona klasyczna herbata Pu erh pochodząca z chińskiej prowincji Yunnan. Charakteryzuje się delikatniejszym i łagodniejszym smakiem. Dzięki specjalnemu procesowi produkcji oraz wydłużonemu etapowi leżakowania na miarę 11 lat, herbata uzyskuje niepowtarzalne właściwości zdrowotne.
Czerwona herbata Pu Erh wspomaga działanie układu trawiennego. Dodatnie wpływa na pracę wątroby, zapobiega powstawaniu wolnych rodników w organizmie. Oczyszcza organizm, wspomaga procesy trawienne oraz wzmacnia pracę wątroby, dzięki czemu łagodzi skutki spożycia alkoholu.
Popularna czerwona chińska herbata typu Pu Erh, która reguluje poziom cholesterolu, wspomaga procesy trawienne, pomaga obniżyć zawartość tłuszczu w organizmie.
Niezwykła kompozycja chińskiej herbaty pu erh ze skórką pomarańczową i cząstkami owoców żurawiny. Delikatny, owocowy posmak sprawia, że jest idealna dla osób, które cenią sobie herbaty pu erh, a także dla osób chcących rozpocząć z nimi swoją przygodę.
Czerwona herbata Pu Erh jest uważana za jedną z najbardziej aromatycznych herbat. Wyróżnia ją ziemisty posmak o korzennej nucie i specyficzny zapach. Zawiera bardzo dużo enzymów i polifenoli. To im zawdzięcza swoje charakterystyczne właściwości odchudzające. Właśnie dlatego osoby przebywające na różnych dietach chętnie raczą się tym wybornym naparem. Można pić nawet kilka filiżanek Pu Erh dziennie. Najlepiej pić tę herbatę pół godziny po każdym posiłku.
Wybierając swoją kompozycję smakową, warto wziąć pod uwagę, że jest kilka odmian czerwonej herbaty. Nierzadko po zakończeniu procesu fermentacji czerwona herbata Pu Erh dojrzewa jeszcze w specjalnych warunkach, czyli leżakuje. Te najdroższe i najbardziej wartościowe herbaty leżakują nawet pięćdziesiąt lat, zanim uzyskają odpowiednio wyraziste nuty smakowe. Produkuje się je głównie w prowincji Yunnan w Chinach.
W naszym asortymencie zebraliśmy wyjątkowe kompozycje smakowe – od tych klasycznych, pozbawionych jakichkolwiek dodatków, po te wzbogacone o owoce, kwiaty i przyprawy. Jedną z najpopularniejszych jest pełna smaku i aromatu kompozycja na bazie czerwonej herbaty Pu Erh, która zawiera egzotyczne owoce mango i papai. Często wybierana jest również Pu Erh Chińska Wiśnia, czy aromatyczne połączenie czerwonej herbaty Pu Erh Śliwka z Porzeczką. Napar ma intensywny aromat, z delikatną nutą goryczki i wyczuwalnym posmakiem, przypominającym wędzony.