Liście Yerba Mate wzbogacone owocami czarnej porzeczki i jagody oraz liśćmi werbeny cytrynowej i płatkami chabru.
Nietypowa kompozycja listków mate z cząstkami żurawiny oraz ze skórą pomarańczy. Dodatek płatków róży oraz pomarańczy tworzy delikatny posmak kwiatowy. Idealna propozycja dla uczniów oraz studentów podczas wzmożonego wysiłku psychofizycznego.
Mate to wysuszone liście ostrokrzewu paragwajskiego. Picie mate zapoczątkowali Indianie. Działa ona przede wszystkim pobudzająco ze względu na bardzo dużą zawartość mateiny – pochodną teiny. Napar z mate zawiera wiele mikroelementów oraz witamin.
Matcha to zielona herbata w proszku. Jest ona znakomitym źródłem witamin, aminokwasów, minerałów no i oczywiście polifenoli, które oczyszczają nasz organizm oraz zapobiegają chorobom nowotworowym.
Jej smak idealnie komponuje się ze słodkimi przekąskami. Matcha ma charakterystyczny, lekko cierpki posmak. Z powodzeniem wykorzystywana jest również kulinarnie - np. jako dodatek do ciast i deserów.