CEYLON DIMBULA Powiększ

Ceylon Dimbula

Region Dimbula, podobnie jak Nuwara Eliya, jest zlewany monsunowymi deszczami w ciągu sierpnia i września, a najlepsze herbaty produkuje w suchych miesiącach – styczniu i lutym. Herbaty te po zaparzeniu odznaczają się mocnym, ciemnym kolorem. 

Nowy produkt


Cena: 9,95 zł

Udostępnij:

Kupując ten produkt możesz zdobyć 9 punktów. Suma całego zamówienia: 9 punktów które możesz wymienić na voucher o wartości 0,23 zł.


Koszt dostawy od: 8,25 zł

Darmowa dostawa od: 150,00 zł

Region Dimbula, podobnie jak Nuwara Eliya, jest zlewany monsunowymi deszczami w ciągu sierpnia i września, a najlepsze herbaty produkuje w suchych miesiącach – styczniu i lutym. Herbaty te po zaparzeniu odznaczają się mocnym, ciemnym kolorem. Piękne, sprężyste liście dają napar o znakomitym smaku i intensywnym aromacie. Należy ją pić z mlekiem jako herbatę popołudniową.

Parzenie: Listki należy zalać przegotowaną wodą do temp. 95 stopni C i parzyć przez 3-4 minuty. Dobrze komponuje się z miodem, cukrem trzcinowym czy syropem owocowym.

Dodaj opinię na temat tego produktu a otrzymasz dodatkowy rabat na zakupy w Naszym sklepie.

Napisz opinię

Ceylon Dimbula

Ceylon Dimbula

Region Dimbula, podobnie jak Nuwara Eliya, jest zlewany monsunowymi deszczami w ciągu sierpnia i września, a najlepsze herbaty produkuje w suchych miesiącach – styczniu i lutym. Herbaty te po zaparzeniu odznaczają się mocnym, ciemnym kolorem. 

Inne produkty z tej kategorii