Wyśmienitej jakości zielona japońska...
Wyśmienitej jakości zielona japońska herbata typu gyokuro, pochodząca z plantacji w regionie Uji. Jej listki uwodzą piękną barwą, a swoim zapachem przywołują skojarzenia wiosennej świeżości po porannym deszczu.
Dostępność:
Cena: 23,10 zł
Data dostępności:
Udostępnij:
Koszt dostawy od: 0,00 zł
Darmowa dostawa od: 150,00 zł
Wyśmienitej jakości zielona japońska herbata typu gyokuro, pochodząca z plantacji w regionie Uji. Jej listki uwodzą piękną barwą, a swoim zapachem przywołują skojarzenia wiosennej świeżości po porannym deszczu.
Napar zaskakuje świeżym smakiem z typowym dla japońskich herbat, morskim akcentem. Zauważalna roślinność wyśmienicie współgra ze słodową nutą. Aksamitne wykończenie z kwiatowym akcentem zachwyci każdego konesera zielonych herbat.
Gyokuro to dosłownie „szlachetne krople rosy”. Najwykwintniejsza herbata japońska. Proces jej produkcji polega na tym, iż na 21 dni przed zbiorem, w okresie dojrzewania i otwierania się pączków herbacianych, krzewy herbaciane są zacieniane matami bambusowymi. W ten sposób do listków dociera bardzo mało światła słonecznego. Powoduje to, że ta wspaniała pozycja ma najwięcej polifenoli, które neutralizują wolne rodniki w naszym organizmie, a także wspomagają walkę z miażdżycą. Te same liście można zaparzać aż do czterech razy.
Parzenie: 50-60°C, 1-2 min.