Japan Hojicha Powiększ

Japan Hojicha

Hojicha pierwszy raz pojawiła się w 1920 roku w Kioto. Herbata ta szybko rozpowszechnła się w całej Japonii. Tradycyjnie wytwarzana jest z Banchy wraz z łodygami i poddawana procesowi pieczenia nad węglem drzewnym.

6619 | OX-10250344


Cena: 10,80 zł

Udostępnij:

Koszt dostawy od: 0,00 zł

Darmowa dostawa od: 100,00 zł

Hojicha pierwszy raz pojawiła się w 1920 roku w Kioto. Herbata ta szybko rozpowszechnła się w całej Japonii. Tradycyjnie wytwarzana jest z Banchy wraz z łodygami i poddawana procesowi pieczenia nad węglem drzewnym. Delikatny, dymny posmak to atut tej wyjątkowej zielonej herbaty. Po zaparzeniu listków otrzymujemy ciemnomiodowy napar o wyczuwalnej orzechowej nucie. 

Herbata jest bogata w smaku, ma przyjemnie karmelowo-orzechowy akcent, który zaskakuje. Jest pozbawiona charakterystycznej dla zielonych herbat goryczki. Zawiera również stosunkowo mało teiny, dzięki czemu jest doskonałym naparem na cały dzień i późny wieczór. Można ją również parzyć do trzech razy.

Hoji-cha dosłownie oznacza "paloną herbatę". Polecana jest dla wielbicieli zielonych herbat i koneserów czarnych herbat, którzy poszukują nowych, ciekawych smaków.


Parzenie: 85°C, 2-3 minuty. 

Dodaj opinię na temat tego produktu a otrzymasz dodatkowy rabat na zakupy w Naszym sklepie.

Napisz opinię

Japan Hojicha

Japan Hojicha

Hojicha pierwszy raz pojawiła się w 1920 roku w Kioto. Herbata ta szybko rozpowszechnła się w całej Japonii. Tradycyjnie wytwarzana jest z Banchy wraz z łodygami i poddawana procesowi pieczenia nad węglem drzewnym.

Inne produkty z tej kategorii