Wyjątkowe ziarna kawy pochodzące z...
Wyjątkowe ziarna kawy pochodzące z Afryki, które charakteryzują się dużą owocowością różowego grejfruta, połączonego ze słodyczą kruszonki. W kawie można odnaleźć idealny balans i połączenie między intensywną owocowością a słodyczą.
Dostępność:
Cena: 11,00 zł
Data dostępności:
Udostępnij:
Koszt dostawy od: 0,00 zł
Darmowa dostawa od: 150,00 zł
Wyjątkowe ziarna kawy pochodzące z Afryki, które charakteryzują się dużą owocowością różowego grejfruta, połączonego ze słodyczą kruszonki. W kawie można odnaleźć idealny balans i połączenie między intensywną owocowością a słodyczą. Przyjemnie gładka w odbiorze, szczególnie polecana do espresso oraz kaw czarnych.
Skład: 100% Arabika Etiopia
Region: Chuco
Odmiana: Heirloom
Wysokość upraw: 1950 m n.p.m.
Obróbka: washed / myta
Profil smakowy: różowy grejfrut, maliny, kruszonka
Kwasowość: średnia
Polecany sposób zaparzania: włoska kawiarka, ekspres ciśnieniowy i automat kawowy.
Gdzie jest wypalana?
Kawa wypalana metodą rzemieślniczą w piecu bębnowym. Kawa z łódzkiej palarni rzemieślniczej Instytut Kawy. Jakość i świeżość kawy kontrolowana jest przez wykwalifikowanego roastera, a zanim trafi do sprzedaży, jest wielokrotnie testowana metodą cuppingu.
Skąd pochodzi?
Brazylia Cemorrado Chocolate Edition to kawa stworzona dzięki połączeniu ziaren kawy z dwóch kluczowych regionów upraw w Brazylii - Cerrado i Mogiana. To wyjątkowa mieszanka ziaren, której celem było wyeksponowanie czekoladowych nut smakowych, tak docenianych w klasycznym espresso zaparzonym we włoskim stylu.
W ziarnach, czy zmielona?
Kawę mielimy na życzenie. W przypadku chęci zakupu kawy mielonej, należy w komentarzu dopisać preferowany sposób parzenia: tradycyjne parzenie, ekspres ciśnieniowy, metoda przelewowa lub inne. Pozwoli nam to na dopasowanie grubości mielenia.