Pochodząca z centralnej Kenii z...
Pochodząca z centralnej Kenii z dystryktu Kirinyaga. Plantacja położona jest na wysokości ponad 1700 m n.p.m. W smaku intensywnie wyczuwalne owoce tropikalne, morele oraz wiśnia. Doskonała do alternatywnych metoda parzenia.
Dostępność:
Cena: 14,50 zł
Data dostępności:
Kawa Kenia AA
Pochodząca z centralnej Kenii z dystryktu Kirinyaga. Plantacja położona jest na wysokości ponad 1700 m n.p.m. W smaku intensywnie wyczuwalne owoce tropikalne, morele oraz wiśnia. Doskonała do alternatywnych metoda parzenia.
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
Udostępnij:
Koszt dostawy od: 0,00 zł
Darmowa dostawa od: 100,00 zł
Pochodząca z centralnej Kenii z dystryktu Kirinyaga. Plantacja położona jest na wysokości ponad 1700 m n.p.m.
Kenia AA to najwyższej jakości zbiory, których dokonuje się tylko raz w roku - na wiosnę. "AA" jest określeniem grupy, do której zaliczana jest plantacja w skali: AA, A,B,C i T (gdzie AA oznacza najlepszą z nich). Równomierne ziarna kawy otrzymuje się w procesie obróbki owocu kawowca metodą mokrą.
W smaku intensywnie wyczuwalne owoce tropikalne, morele oraz wiśnia. Doskonała do alternatywnych metoda parzenia.
Skład: 100% Arabika Kenia AA
Region: Muchagara, Kirinyaga District
Odmiana: Arabica SL34, S28
Wysokość upraw: 1700 - 1800 m n.p.m.
Obróbka: mokra
Nuty smakowe: morele, owoce tropikalne, kwiatowe, wiśnia
Kwasowość: średnia
Polecany sposób zaparzania: metody przelewowe, drip, chemex.
Kawa z łódzkiej palarni rzemieślniczej Instytut Kawy. Jakość i świeżość kawy kontrolowana jest przez wykwalifikowanego roastera, a zanim trafi do sprzedaży, jest wielokrotnie testowana metodą cuppingu.
Kawę mielimy na życzenie. W przypadku chęci zakupu kawy mielonej, należy w komentarzu dopisać preferowany sposób parzenia: tradycyjne parzenie, ekspres ciśnieniowy, metoda przelewowa lub inne. Pozwoli nam to na dopasowanie grubości mielenia.