Kawa Nikaragua Las Campanillas Powiększ

Kawa Nikaragua Las Campanillas

Obróbki tego ziarna dokonuje się metodą mokrą. Jej profil smakowy to przede wszystkim czekolada deserowa, orzechy oraz morele. W smaku lekko kwaskowa z owocową nutą.

9046 | IK2186

Nowy produkt


Cena: 9,00 zł

Udostępnij:

Koszt dostawy od: 10,20 zł

Darmowa dostawa od: 100,00 zł

Ziarno kawy pochodzące z Ameryki Środkowej, a konkretnie z Nikaragui. 100% Arabika z regionu Las Campanillas. Obróbki tego ziarna dokonuje się metodą mokrą. Jej profil smakowy to przede wszystkim czekolada deserowa, orzechy oraz morele. W smaku lekko kwaskowa z owocową nutą.

Skład: 100% Arabika Nikaragua Las Campanillas

Region: Las Campanillas

Odmiana: Caturra, Parainema

Wysokość upraw: 1250 m n.p.m.

Obróbka: mokra

Nuty smakowe: czekolada deserowa, orzechy, morele

Kwasowość: średnia, owocowa

Polecany sposób zaparzania: włoska kawiarka, French Press (zaparzacz tłokowy), ekspres ciśnieniowy.

Kawa z łódzkiej palarni rzemieślniczej Instytut Kawy. Jakość i świeżość kawy kontrolowana jest przez wykwalifikowanego roastera, a zanim trafi do sprzedaży, jest wielokrotnie testowana metodą cuppingu.

Kawę mielimy na życzenie. W przypadku chęci zakupu kawy mielonej, należy w komentarzu dopisać preferowany sposób parzenia: tradycyjne parzenie, ekspres ciśnieniowy, metoda przelewowa lub inne. Pozwoli nam to na dopasowanie grubości mielenia.

Dodaj opinię na temat tego produktu a otrzymasz dodatkowy rabat na zakupy w Naszym sklepie.

Napisz opinię

Kawa Nikaragua Las Campanillas

Kawa Nikaragua Las Campanillas

Obróbki tego ziarna dokonuje się metodą mokrą. Jej profil smakowy to przede wszystkim czekolada deserowa, orzechy oraz morele. W smaku lekko kwaskowa z owocową nutą.

Inne produkty z tej kategorii