Obróbki tego ziarna dokonuje się...
Obróbki tego ziarna dokonuje się metodą mokrą. Jej profil smakowy to przede wszystkim czekolada deserowa, orzechy oraz morele. W smaku lekko kwaskowa z owocową nutą.
Dostępność:
Cena: 10,00 zł
Data dostępności:
Kawa Nikaragua Las Campanillas
Obróbki tego ziarna dokonuje się metodą mokrą. Jej profil smakowy to przede wszystkim czekolada deserowa, orzechy oraz morele. W smaku lekko kwaskowa z owocową nutą.
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
Udostępnij:
Koszt dostawy od: 0,00 zł
Darmowa dostawa od: 100,00 zł
Ziarno kawy pochodzące z Ameryki Środkowej, a konkretnie z Nikaragui. 100% Arabika z regionu Las Campanillas. Obróbki tego ziarna dokonuje się metodą mokrą. Jej profil smakowy to przede wszystkim czekolada deserowa, orzechy oraz morele. W smaku lekko kwaskowa z owocową nutą.
Skład: 100% Arabika Nikaragua Las Campanillas
Region: Las Campanillas
Odmiana: Caturra, Parainema
Wysokość upraw: 1250 m n.p.m.
Obróbka: mokra
Nuty smakowe: czekolada deserowa, orzechy, morele
Kwasowość: średnia, owocowa
Polecany sposób zaparzania: włoska kawiarka, French Press (zaparzacz tłokowy), ekspres ciśnieniowy.
Kawa z łódzkiej palarni rzemieślniczej Instytut Kawy. Jakość i świeżość kawy kontrolowana jest przez wykwalifikowanego roastera, a zanim trafi do sprzedaży, jest wielokrotnie testowana metodą cuppingu.
Kawę mielimy na życzenie. W przypadku chęci zakupu kawy mielonej, należy w komentarzu dopisać preferowany sposób parzenia: tradycyjne parzenie, ekspres ciśnieniowy, metoda przelewowa lub inne. Pozwoli nam to na dopasowanie grubości mielenia.