Kawa 100% Arabika pochodząca z rejonu...
Kawa 100% Arabika pochodząca z rejonu Chanchamayo i Cuzco w Peru. Plantacja, z której pochodzi położona jest na ocienionych stokach Andów. To tutaj uprawiana jest największa ilość certyfikowanej, organicznej kawy, która zbierana jest w tradycyjny sposób (ręcznie), a wybierane są tylko dojrzałe ziarna.
Dostępność:
Cena: 10,50 zł
Data dostępności:
Kawa Peru SHB Organic
Kawa 100% Arabika pochodząca z rejonu Chanchamayo i Cuzco w Peru. Plantacja, z której pochodzi położona jest na ocienionych stokach Andów. To tutaj uprawiana jest największa ilość certyfikowanej, organicznej kawy, która zbierana jest w tradycyjny sposób (ręcznie), a wybierane są tylko dojrzałe ziarna.
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
Udostępnij:
Koszt dostawy od: 0,00 zł
Darmowa dostawa od: 100,00 zł
Kawa 100% Arabika pochodząca z rejonu Chanchamayo i Cuzco w Peru. Plantacja, z której pochodzi położona jest na ocienionych stokach Andów. To tutaj uprawiana jest największa ilość certyfikowanej, organicznej kawy, która zbierana jest w tradycyjny sposób (ręcznie), a wybierane są tylko dojrzałe ziarna.
Skrót SHB oznacza najwyższej jakości ziarna (SHB = strictly hard bean - wyłącznie twarde ziarna), używa się również zamiennie skrótu SHG (Strictly High Grown - wyłącznie wysokie uprawy), który oznacza kawę pochodzącą z plantacji położonych co najmniej 1500 metrów nad poziomem morza. Kawa z tego typu upraw uważana jest za najlepszą na świecie, gdyż jej smak i aromat jest czysty, pozbawiony "dodatków" pochodzących z zanieczyszczeń środowiska, czy nadmiernej ilości pestycydów (krzewy wyżej rosnące są mniej narażone na występowanie takich chorób jak rdza kawowa, czy też na ataki ze strony insektów) - stąd często kawa SHG jest jednocześnie kawą organiczną.
Kawa Peru SHB Organic ma subtelnym, zrównoważony, łagodny smak o umiarkowanej kwasowości i pełny, słodkawy aromat.
Parzenie: zmielić 7g kawy, zalać 150ml wody o temp. 93-94°C, parzyć 5 min.
Kawa szczególnie polecana do zaparzania w ekspresie ciśnieniowym, włoskiej kawiarkce, driperze, french pressie (zaparzaczu tłokowym) oraz w aeropresie.
Kawę mielimy na życzenie. W przypadku chęci zakupu kawy mielonej, należy w komentarzu dopisać preferowany sposób parzenia: tradycyjne parzenie, ekspres ciśnieniowy, metoda przelewowa lub inne. Pozwoli nam to na dopasowanie grubości mielenia.