Podkategorie
Czarna herbata liściasta produkowana jest niemal na całym świecie, a jej nazwa zawsze zdradza nam swoje pochodzenie. Najpopularniejszymi regionami jest obecnie Sri lanka, czyli herbata cejlońska, a także Chiny, które są znane przede wszystkim z herbaty Yunnan. Nie można również zapomnieć o herbatach szampańskich – Darjeeling. Produkowane są one w Indiach, z których pochodzi również Assam, herbata niezwykle pobudzająca. W naszej ofercie nie zabrakło również herbat czarnych z Nepalu, Afryki oraz Tajlandii.
Mieszanki czarnych herbat klasycznych to idealnie wyważony smak, który za każdym razem zachwyca tak samo. Z każdą mieszanką związana jest jej niezwykła historia, która jest powtarzana w kręgach koneserów czarnych herbat. Mieszanki tworzy się z najwyższej klasy herbat czarnych z całego świata – Sri lanki, Indii oraz Chin. Dodatkowo ich nazwy łatwo zapadają w pamięci i niezwykle komponują się w prezenty okolicznościowe.
Czarna liściasta herbata ma niezwykły ogrom zastosowania. Przede wszystkim kojarzona jest jako herbata śniadaniowa, czy herbata na pobudzenie. Herbatę czarną można również wzbogacać o przeróżne dodatki. Najpopularniejszą jest prawdopodobnie herbata z cytryną lub herbata z imbirem. Niektórzy z nas lubią również pić tak zwaną bawarkę, a więc herbatę z mlekiem. Poniżej przedstawiamy gotowe mieszanki niezwykłych herbat z dodatkami i mamy nadzieję, że każdy znajdzie coś dla siebie!
Herbata polecana wielbicielom różnych smaków Earl Grey'a. W tym wydaniu, cejlońska herbata została połączona z bergamotką, plasterkami pomarańczy oraz kwiatkami pomarańczy i nagietka.
Kompozycja wyjątkowo owocowa i słodka, z przyjemną nutą papai, która długo pozostawia smak na języku. Jej bazą jest wyjątkowa herbata indyjska z pasma górskiego Nilgiri.
Kompozycja czarnej herbaty z owocami i kwiatami, która jest ucztą zarówno dla oka, jak i podniebienia. To doskonały balans herbaty z jagodami goji i skórką pomarańczy.
Niezwykłe połączenie chińskiej herbaty czarnej i zielonej z liofilizowanymi kawałkami jabłka oraz fig. Całość wzbogacona jest niebieskimi płatkami chabru. To kompozycja dla fanów nietuzinkowych połączeń i ciekawych smaków.
Wyselekcjonowane, najwyższej jakości liście z dodatkiem złotych tipsów, czyli liści pochodzących z górnej partii krzewu herbacianego. Głęboki smak naparu i orzeźwiający aromat to wyjątkowe cechy tej herbaty.
Nietuzinkowa mieszanka, która jest niezwykle egzotyczna i mocno owocowa. W jej składzie są przede wszystkim kandyzowane owoce mango oraz papai, a także naturalny aromat gravioli.
Liście herbaty są długie, mięsiste i brązowo-czarne. Jej aromat jest pełny i bogaty z lekko słodką nutą nugatu i toffi. Kolor naparu jest brązowy-bursztynowy.
Połączenie chińskiej czarnej herbaty ze skórką pomarańczy i naturalnym wyciągiem z mandarynki. Płatki róży wspaniale orzeźwiają. Intensywny cytrusowy smak sprawia, że doznania smakowe pozostawiają niezapomniane wrażenie.
Kompozycja po zaparzeniu ma złotobrązowy napar o subtelne słodkim zapachu liczi. Pozostawia przyjemny owocowy smak, z wyraźnie różanym akcentem.
Czarna chińska herbata z przyjemną owocową nutą, kompozycja uzupełniona słodkimi płatkami migdałów i aromatycznym kardamonem.
Znana na całym świecie herbata Earl Grey, czyli połączenie czarne herbaty z bergamotą