Podkategorie
Czarna herbata liściasta produkowana jest niemal na całym świecie, a jej nazwa zawsze zdradza nam swoje pochodzenie. Najpopularniejszymi regionami jest obecnie Sri lanka, czyli herbata cejlońska, a także Chiny, które są znane przede wszystkim z herbaty Yunnan. Nie można również zapomnieć o herbatach szampańskich – Darjeeling. Produkowane są one w Indiach, z których pochodzi również Assam, herbata niezwykle pobudzająca. W naszej ofercie nie zabrakło również herbat czarnych z Nepalu, Afryki oraz Tajlandii.
Mieszanki czarnych herbat klasycznych to idealnie wyważony smak, który za każdym razem zachwyca tak samo. Z każdą mieszanką związana jest jej niezwykła historia, która jest powtarzana w kręgach koneserów czarnych herbat. Mieszanki tworzy się z najwyższej klasy herbat czarnych z całego świata – Sri lanki, Indii oraz Chin. Dodatkowo ich nazwy łatwo zapadają w pamięci i niezwykle komponują się w prezenty okolicznościowe.
Czarna liściasta herbata ma niezwykły ogrom zastosowania. Przede wszystkim kojarzona jest jako herbata śniadaniowa, czy herbata na pobudzenie. Herbatę czarną można również wzbogacać o przeróżne dodatki. Najpopularniejszą jest prawdopodobnie herbata z cytryną lub herbata z imbirem. Niektórzy z nas lubią również pić tak zwaną bawarkę, a więc herbatę z mlekiem. Poniżej przedstawiamy gotowe mieszanki niezwykłych herbat z dodatkami i mamy nadzieję, że każdy znajdzie coś dla siebie!
Wspaniałe połączenie czarnej cejlońskiej herbaty z dodatkiem owoców porzeczek i płatkami szafranu. Całość uzupełnia naturalny aromat winogronowy.
Ciekawe połączenie esencjonalnej chińskiej herbaty z cząstkami dzikiej wiśni. Kompozycja idealna dla osób preferujących mocne i intensywne napary.
Łagodna w smaku czarna herbata z dodatkiem olejku bergamotki i płatków bławatka. Niezwykle uniwersalna.
English Breakfast to mieszanka znana również jako „angielska" herbata. Stworzono ją na bazie oryginalnej receptury, łącząc wyraziste herbaty z indyjskiej prowincji Assam.
Wyważona mieszanka herbat z Indii i Chin wyróżniająca się zdecydowanym naparem. Mieszanka czarnych herbat dobrana z przeznaczeniem do śniadania. Najlepiej smakuje lekko przestudzona bez dodatków.
Wyważona mieszanka herbat z z regionów indyjskich - Assamu oraz Sri Lanki - Ceylon. Wyróżniająca się zdecydowanym, bardzo esencjonalnym naparem.
Kompozycja czarnej cejlońskiej herbaty i wyciągu z bergamoty. Dodatkowo wzbogacona cząstkami wanilii, która nadaje jej delikatnego smaku i aromatu. To istne śniadanie w Paryżu!
Wyrazista, a zarazem intrygująca kompozycja polecana smakoszom nut deserowych. Kawałki orzechów laskowych w karmelu tworzą z czarną, cejlońską herbatą propozycję wyjątkowo aromatyczną i słodką.
Golden Yunnan jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych herbat czarnych ze względu na jej dymny zapach i wyczuwalnie ziemisty smak.
Pieczołowita selekcja młodych listków, połączona z kunsztowną obróbką, to właśnie herbata Golden Yunnan Superior. Napar cechuje zdecydowana głębia smaku z lekko cierpkim akcentem. Bordowy kolor wpada w ciemnozłocistą barwę.
Cynamon, jabłka, migdały, goździki, anyż, skórka pomarańczy to nieodzowne składniki świątecznej herbaty. Tym razem proponujemy pachnącą kompozycję z czarną herbatą.
Idealna do tradycyjnego angielskiego śniadania i ryb. Ulubiona herbata Winstona Churchilla, który miał w zwyczaju pijać ją do śniadania i popalać jednocześnie cygaro.