English Breakfast to mieszanka znana również jako „angielska" herbata. Stworzono ją na bazie oryginalnej receptury, łącząc wyraziste herbaty z indyjskiej prowincji Assam.
Wyważona mieszanka herbat z Indii i Chin wyróżniająca się zdecydowanym naparem. Mieszanka czarnych herbat dobrana z przeznaczeniem do śniadania. Najlepiej smakuje lekko przestudzona bez dodatków.
Wyważona mieszanka herbat z z regionów indyjskich - Assamu oraz Sri Lanki - Ceylon. Wyróżniająca się zdecydowanym, bardzo esencjonalnym naparem.
Pieczołowita selekcja młodych listków, połączona z kunsztowną obróbką, to właśnie herbata Golden Yunnan Superior. Napar cechuje zdecydowana głębia smaku z lekko cierpkim akcentem. Bordowy kolor wpada w ciemnozłocistą barwę.
Idealna do tradycyjnego angielskiego śniadania i ryb. Ulubiona herbata Winstona Churchilla, który miał w zwyczaju pijać ją do śniadania i popalać jednocześnie cygaro.
Jedyna w swoim rodzaju propozycja z Afryki. Ta przedstawicielka Czarnego Lądu wyróżnia się przyjemną harmonią i świeżością.
Znana mieszanka czarnych klasycznych herbat z Assamu, Jawy i Ceylonu. Wyselekcjonowane listki dają ciemnobordowy napar o wyrazistym dojrzałym smaku. Na uwagę zasługuje subtelny lekki akcent, który z upływem czasu przechodzi w intensywniejsze wrażenia smakowe.