Podkategorie
Suszone płatki kwiatów to doskonały pomysł na urozmaicenie ulubionego naparu. Hibiskus stanowi świetną bazę do autorskich kompozycji owocowych, a trawa cytrynowa świetnie sprawdzi się nie tylko jako dodatek do herbaty, ale także nada oryginalności potrawom azjatyckim. Spróbujcie naszych dodatków i sprawdźcie, czy ulubiona herbata może smakować jeszcze bardziej!
Klitoria ternateńska znana jest również jako Butterfly Pea Tea lub "niebieska herbata". Stosowana od medycyny ajurwedyjskiej do kuchnię azjatycką.
Klitoria ternateńska znana jest również jako Butterfly Pea Tea lub "niebieska herbata". Napar z klitorii charakteryzuje się ziołowym aromatem i smakiem.
Kwiat lipy polecany jest do stosowania szczególnie w sezonie jesienno-zimowym. Są pomocne, jako naturalne wsparcie zdrowia dróg oddechowych oraz odporności organizmu.
Kwiaty lawendy to świetna baza do ziołowych naparów i lemoniad, ale też ciekawy dodatek do wypieków. Picie lawenda wycisza, koi nerwy, ułatwia zasypianie.
Kwiaty lawendy wykazują działanie odprężające i wspierają zdrowy sen. Pomagają również w łagodzeniu dolegliwości trawiennych wywołanych stresem.
Liście malin znane są przede wszystkim z działania rozkurczającego na naczynia krwionośne, macicę i mięśnie gładkie jelit. Wzmacniają i oczyszczają organizm zwiększają odporność, są również pomocne w przypadku infekcji gardła i jamy ustnej.
Lekko słodka i orzeźwiająca propozycja dla zwolenników picia yerba mate. Dodatek w postaci kandyzowanych owoców mango nadaje naparowi lekko egzotycznej nuty.
Według literatury zielarskiej liść melisy stosuje się jako naturalny środek łagodnie uspokajający w stanach pobudzenia nerwowego i bezsenności. Może być stosowany w zaburzeniach trawiennych oraz nieżycie żołądka i jelit.
Według literatury zielarskiej liść melisy stosuje się jako naturalny środek łagodnie uspokajający w stanach pobudzenia nerwowego i bezsenności. Może być stosowany w zaburzeniach trawiennych oraz nieżycie żołądka i jelit.
Kompozycja ziołowa, która działa wzmacniająco na organizm. Liście i łodygi jemioły zmniejszają ciśnienie krwi i zapobiegają sklerozie.
Polecana jest do codziennego spożywania nie tylko do posiłku, ale również jako orzeźwiający napar, który doskonale gasi pragnienie.
Polecana jest do codziennego spożywania nie tylko do posiłku, ale również jako orzeźwiający napar, który doskonale gasi pragnienie.