Karmel oznacza po prostu...
Karmel oznacza po prostu skarmelizowany cukier, tradycyjnie wytwarzany poprzez topienie cukru w naczyniu z wodą. Bogaty smak i kolor karmelu wynika z procesu ogrzewania i topienia cukru.
1740 | MONIN
Dostępność:
Cena: 25,00 zł
Data dostępności:
Udostępnij:
Koszt dostawy od: 0,00 zł
Darmowa dostawa od: 150,00 zł
Monin to francuska firma o międzynarodowym zasięgu, która jest czołowym producentem produktów klasy Premium w sektorze spożywczym. Jej tradycja sięga już ponad 100 lat, a dzięki swojemu doświadczeniu kreuje trendy na rynku.
Karmel oznacza po prostu skarmelizowany cukier, tradycyjnie wytwarzany poprzez topienie cukru w naczyniu z wodą. Bogaty smak i kolor karmelu wynika z procesu ogrzewania i topienia cukru.
Karmel jest doceniany jako główny smak oraz używany również w harmonii z innymi smakami. Syrop karmelowy firmy MONIN ma nieskończoną ilość zastosowań. Smak karmelu jest stosowany w szczególności w napojach kawowych, koktajlach, deserach oraz w innych kulinarnych potrawach.
Barwa: Ciemnobursztynowy z miedziano-żółtymi wstawkami
Smak: Mocny, głęboki zapach oraz bardzo specyficzny aromat stopionego karmelu, posmak skarmelizowanego cukru
Zastosowanie: Kawy, shake'i, drinki deserowe
Składniki: cukier, woda, naturalny aromat, kwas: kwas cytrynowy, barwnik: E150a
Dodatkowe informacje: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu zużyć w ciągu 3 miesięcy.
Pojemność: 250ml