Syrop czekoladowy możne posłużyć jako...
Syrop czekoladowy możne posłużyć jako dodatek do kaw, deserów, czy shake'ów.
1740 | MONIN
Dostępność:
Cena: 25,00 zł
Data dostępności:
Udostępnij:
Koszt dostawy od: 0,00 zł
Darmowa dostawa od: 150,00 zł
Monin to francuska firma o międzynarodowym zasięgu, która jest czołowym producentem produktów klasy Premium w sektorze spożywczym. Jej tradycja sięga już ponad 100 lat, a dzięki swojemu doświadczeniu kreuje trendy na rynku.
Syrop czekoladowy możne posłużyć jako dodatek do kaw, deserów, czy shake'ów.
Początki popularności czekolady sięgają przynajmniej 4 tysiące lat w przeszłość. Antyczna populacja ameryki środkowej używała ziaren kakaowca (który był pokarmem bogów) do wytwarzana gorącego, spienionego oraz gorzkiego napoju nazywanego czekoladą. Mikstura ta była święta i kojarzona z płodnością i mądrością. Kiedy Krzysztof Kolumb sprowadził czekoladę do Europy, napój ten stał się sukcesem. W kolejnych wiekach odkryto, że kakao może być zmieszane z mlekiem i masłem kakaowym w celu stworzenia znanego nam od roku 1876, stałego stanu "czekolady".
Syrop czekoladowy MONIN Chocolate jest używany jako główny aromat i jest również mieszany z innymi smakami MONIN. Stosuje się go w specjalnych napojach kawowych, deserach oraz w kuchni.
Barwa: Przezroczysty brązowy ze złotymi akcentami
Smak: Zapach ziaren kakaowca, smak likieru kakaowego
Zastosowanie: Kawy, drinki deserowe, shake'i mleczne, mleko smakowe, mokka
Składniki: cukier, woda, naturalny aromat kakao z innymi naturalnymi aromatami, barwnik: E150a, kwas: kwas cytrynowy
Dodatkowe informacje: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu zużyć w ciągu 3 miesięcy.
Pojemność: 250ml