HERBATA YERBA MATE BIO Powiększ
  • Wyślij do znajomego

    Wyślij do znajomego

    YERBA MATE BIO

    YERBA MATE BIO

    Mate to wysuszone liście ostrokrzewu paragwajskiego. Picie mate zapoczątkowali Indianie. Działa ona przede wszystkim pobudzająco ze względu na bardzo dużą zawartość mateinyMate to wysuszone liście ostrokrzewu paragwajskiego. Picie mate zapoczątkowali Indianie. Działa ona przede wszystkim pobudzająco ze względu na bardzo dużą zawartość mateiny

    Odbiorca: :

    * Pola wymagane

    Anuluj  lub 

  • YERBA MATE BIO

    Dostępne opcje

    Mate to wysuszone liście ostrokrzewu paragwajskiego. Picie mate zapoczątkowali Indianie. Działa ona przede wszystkim pobudzająco ze względu na bardzo dużą zawartość mateiny – pochodną teiny. Napar z mate zawiera wiele mikroelementów oraz witamin. Pita regularnie zwiększa przemianę materii wspierając proces odchudzania, poprawia strukturę włosów i paznokci, działa moczopędnie. Szczególnie polecana podczas okresów wzmożonego wysiłku fizycznego i umysłowego – zmniejsza uczucie zmęczenia oraz senności. Napar z mate cechuje się wysoką aromatycznością oraz wyrazistością.

    Parzenie: Yerba Mate należy wsypać do kalebasy (tykwy) tak, aby wypełniło ją w 3/4, następnie zalać zimną wodą i odstawić na kilka minut. Wodę odlać i zalać ponownie wodą przegotowaną. Napar pije się za pomocą bombilli, czyli metalowej rurki z siteczkiem, mającym zatrzymać fusy. Kalebasę można napełnić 3-4 krotnie. W przypadku braku tykwy i bombilli mate równie dobrze można przyrządzić w kubku. Świetnie smakuje z dodatkiem miodu lub plasterkiem cytryny. Napar jest koloru żółto - seledynowego i smakuje jak delikatna zielona herbata.

    Kompozycja znana również jako: Mate Zielona Brazylia

    Kupując ten produkt możesz zdobyć 5 punktów. Suma całego zamówienia: 5 punktów które możesz wymienić na voucher o wartości 0,13 zł.


    Mate to wysuszone liście ostrokrzewu paragwajskiego. Picie mate zapoczątkowali Indianie. Działa ona przede wszystkim pobudzająco ze względu na bardzo dużą zawartość mateiny – pochodną teiny. Napar z mate zawiera wiele mikroelementów oraz witamin. Pita regularnie zwiększa przemianę materii wspierając proces odchudzania, poprawia strukturę włosów i paznokci, działa moczopędnie. Szczególnie polecana podczas okresów wzmożonego wysiłku fizycznego i umysłowego – zmniejsza uczucie zmęczenia oraz senności. Napar z mate cechuje się wysoką aromatycznością oraz wyrazistością.

    Parzenie: Yerba Mate należy wsypać do kalebasy (tykwy) tak, aby wypełniło ją w 3/4, następnie zalać zimną wodą i odstawić na kilka minut. Wodę odlać i zalać ponownie wodą przegotowaną. Napar pije się za pomocą bombilli, czyli metalowej rurki z siteczkiem, mającym zatrzymać fusy. Kalebasę można napełnić 3-4 krotnie. W przypadku braku tykwy i bombilli mate równie dobrze można przyrządzić w kubku. Świetnie smakuje z dodatkiem miodu lub plasterkiem cytryny. Napar jest koloru żółto - seledynowego i smakuje jak delikatna zielona herbata.

    Kompozycja znana również jako: Mate Zielona Brazylia

    Napisz opinię