Akcesoria do herbat, ziół i kaw ułatwiają parzenie i przechowywanie naszych ulubionych pozycji. Aby w pełni zachować smak i zapach kupionej przez nas herbaty, należy ją odpowiednio przechowywać. Do tego celu najlepiej nadają się szczelnie zamykane puszki do herbaty, które mogą również stanowić element wystroju wnętrza naszej kuchni. Równie istotne jest, aby do każdego rodzaju herbaty dobrać odpowiednie zaparzacze. Pamiętajmy, że herbata zielona potrzebuje więcej miejsca, niż herbata czarna, warto więc wybrać do niej większy zaparzacz, natomiast jeśli często pijemy rooibosa należy zwrócić uwagę, aby zaparzacz nie miał zbyt dużych oczek.
Podkategorie
Matcha to wyjątkowa herbata, która wymaga specjalnej oprawy. W naszej ofercie znajdą Państwo wszystkie elementy, które pomogą w idealnym przygotowaniu naparu.
Chawan to specjalna duża ceramiczna czarka, Chashaku to bambusowa łyżeczka, oraz najważniejszy element Chasen miotełka wykonana z bambusa, którą miesza się napar i wydobywa jego cudowny smak i kolor.
Sklep on-line Tea Club proponuje Państwu nie tylko szeroki wybór najlepszych gatunków kawy i herbaty, ale również zestawy akcesoriów do ich przyrządzania i elegancką porcelanę, dzięki której delektowanie się ich smakiem nabiera wyjątkowego wyrazu. W naszej ofercie znajdują się akcesoria do yerba mate. Jest to aromatyczny napar przyrządzany z listków i gałązek ostrokrzewu paragwajskiego, który wykazuje właściwości pobudzające, wzmacniające i oczyszczające organizm. Regularne spożywanie mate może mieć dobroczynne działanie na organizm od wewnątrz i z zewnątrz. Ten napar poprawia nawet jędrność skóry i wyrównuje jej koloryt, niwelując oznaki przemęczenia i wspomagając walkę ze stresem.
Zaparzacz to niezbędny atrybut do parzenia herbat, ziół i suszy owocowych. W naszej ofercie znajdą Państwo filtry papierowe, zaparzacze sylikonowe i sitka ze stali nierdzewnej. Szeroki wybór pozwoli na dobór odpowiedniego zaparzacza do indywidualnych potrzeb.
Puszka to świetne akcesorium, które służy do przechowywania herbaty lub kawy. Szczelna puszka pozwala zachować świeżość na dłużej. W naszej ofercie znajdą Państwo produkty o różnych pojemnościach 50g, 100g, 150g, 250g oraz 500g. Takie opakowanie zachwyca swoim wyglądem i ma zastosowanie praktyczne, świetnie sprawdzi się również jako upominek dla bliskiej osoby.
Puszki wykonane są z atestowanych materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością.
Bombilla Iguazu jest wykonana ze stali nierdzewnej. Jest lekko skrzywiona, nierozkręcana, ale jej nietypowe sitko gwarantuje bardzo dobrą filtrację.
Bombilla wykonana ze stali nierdzewnej. Lekkie profilowanie sprawia, że korzystanie z niej jest wygodne. Zakończona jest charakterystyczną "sprężynką".
Bombilla wykonana ze stali nierdzewnej. Lekkie profilowanie sprawia, że korzystanie z niej jest bardzo wygodne, natomiast drobne sitko gwarantuje dobrą filtrację.
Bombilla wykonana ze stali nierdzewnej. Lekkie profilowanie sprawia, że korzystanie z niej jest bardzo wygodne, natomiast drobne sitko gwarantuje dobrą filtrację.
Bombilla brazylijska wykonana ze stali nierdzewnej. Posiada pierścień chłodzący oraz szczoteczkę w komplecie.
Łyżeczka wykonana z drewna bambusowego, która wykorzystywana jest do tradycyjnego ceremoniału przygotowywania japońskiej herbaty Matcha.
Ta charakterystyczna czarka służy do codziennego lub tradycyjnego ceremoniału przygotowywania japońskiej herbaty Matcha. Wykonana z japońskiej ceramiki.
Ta charakterystyczna czarka służy do codziennego lub tradycyjnego ceremoniału przygotowywania japońskiej herbaty Matcha. Wykonana jest z japońskiej ceramiki, w kolorze czarnym.
Ceramiczny drip do kawy V60 firmy Hario o rozmiarze 02. W zestawie z poręczną miarką do kawy w formie łyżeczki.
Jednorazowe filtry papierowe Finum o rozmiarze L dedykowane są do zaparzenia 500-1200ml naparu. Wygodne, samozamykające się zamknięcie ułatwia użytkowanie. W opakowaniu znajduje się 100 sztuk filtrów.
Jednorazowe filtry papierowe Finum o rozmiarze M dedykowane są do zaparzenia 300-800ml naparu.
Jednorazowe filtry papierowe Finum o rozmiarze XS dedykowane są do zaparzenia 200-400ml naparu. Wygodne, samozamykające się zamknięcie ułatwia użytkowanie.
Akcesoria do herbat, ziół i kaw są w gruncie rzeczy niezbędne w kuchni każdego kto ceni sobie wysoką jakość, a w tym wypadku wysoką jakość naparu.
Dbać należy przede wszystkim o odpowiednie przechowywanie produktu, by zachować jego naturalny smak, kryjący nierzadko pełną gamę aromatyczną. Zarówno ziarna kawy jak i suszone listki herbaty proponujemy trzymać w suchym i chłodnym miejscu, najlepiej z dala od mocnych zapachów. W tym pomogą nam szczelnie zamykane puszki. Dostępne w różnych rozmiarach oraz wariantach kolorystycznych - nie tylko zachowają świeżość naszej herbaty, jej unikalny aromat, ale i wzbogacą wnętrze naszego domu o wyjątkowy element estetyczny.
Równie istotne jest, aby do każdego rodzaju herbaty dobrać odpowiedni sposób parzenia. Pamiętajmy, herbata zielona potrzebuje więcej miejsca do rozwinięcia liści, niż herbata czarna, warto więc wybrać do niej większy zaparzacz. W przypadku częstego picia Rooibosa z kolei, należy zwrócić uwagę, aby zaparzacz nie miał zbyt dużych oczek. Również w przypadku Yerba Mate najlepiej zaopatrzyć się w zaparzacz z mocno zbitą siateczką - chyba, że zdecydujemy się pójść krok dalej - w kierunku tradycyjnych metod parzenia. Do tego będzie potrzebne odpowiednie naczynie: ceramiczne matero, kalebasa lub też naturalna tykwa z wydrążonego owocu oraz nieodzownie - bombilla (słomka, bambusowa bądź metalowa zakończona filtrem często w kształcie zbliżonym do łyżeczki). Do degustacji zielonej sproszkowanej herbaty Matcha ponadto warto zaopatrzyć się w specjalnie wyprofilowaną czarkę Chawan, bambusową miotełkę Chasen oraz łyżeczkę Chashaku, dzięki którym w progach Państwa domów zagości klimat japońskich ceremonii parzenia herbaty.