Odrobina konfitury do herbaty urozmaici smak naparu. W naszej herbaciarni mamy dla Was konfitury przywodzące na myśl babciną spiżarnię, nie zawierające konserwantów, za to pełne aromatu, witamin i minerałów. Konfiturę do herbaty można podawać na dwa sposoby: dokładać do napoju lub kłaść na osobnym talerzyku. Jednak to nasze upodobania kulinarne decydują o tym, w jaki sposób zastosujemy konfitury do herbaty.
Dżem morelowy sporządzony z sezonowej i dojrzałej moreli. Wyrazisty smak dżemu morelowego zachwyci nawet najbardziej wymagające podniebienia.
Dżem truskawkowy to jeden z najbardziej lubianych dżemów przez najmłodszych. Produkt jest wytworzony z tradycyjnej polskiej odmiany truskawek o niepowtarzalnym smaku i aromacie.
Dżem z czarnej porzeczki – wytworzony z polskich porzeczek o bogatym i niepowtarzalnym smaku i aromacie.
Dżem z czerwonej porzeczki będzie idealnym wyborem dla osób, które poszukują słodkiego dodatku bogatego w przeciwutleniacze
Konfitura malinowa z dodatkiem migdałów, która powstała przy wykorzystaniu tradycyjnych metod. Wspaniały dodatek do herbaty, pieczywa i deserów.
Dojrzałe i słodkie maliny w połączeniu z aromatyczną i kwaskową pigwą. Wspaniały dodatek do herbaty, pieczywa i deserów. Ten produkt jest naturalnie bezglutenowy i odpowiedni dla wegan.
Niezwykle aromatyczna pigwa wzbogacone słodyczą miodu i ostrością imbiru. Wspaniały dodatek do herbaty, pieczywa i deserów.Ten produkt jest naturalnie bezglutenowy.
Niezwykle aromatyczna pigwa wzbogacone słodyczą miodu i ostrością imbiru. Wspaniały dodatek do herbaty, pieczywa i deserów.Ten produkt jest naturalnie bezglutenowy.
Połączenie soczystego miąższu i skórki pomarańczy z delikatnym akcentem aromatycznych przypraw. Obowiązkowa podstawa śniadania kontynentalnego, podczas którego niespiesznie rozkoszujemy się jego smakiem.
Połączenie soczystego miąższu i skórki pomarańczy z delikatnym akcentem aromatycznych przypraw. Obowiązkowa podstawa śniadania kontynentalnego, podczas którego niespiesznie rozkoszujemy się jego smakiem.
Konfitura truskawkowa, wzbogacona likierem migdałowym i migdałami. Wspaniały dodatek do herbaty, pieczywa i deserów.
Konfitura z borówki leśnej, wytwarzana tradycyjną metodą. Owoce pochodzą jedynie z polskich plantacji.
Jeśli wierzyć legendzie, początki picia herbaty sięgają 2737 r.p.n.e, kiedy to cesarz Shennong zaparzył pierwszy napój z liści herbaty. Do polski trafiła z Francji w 1664, a swoją popularność zyskała w czasach PRL, ponieważ była najtańszym i najbardziej dostępnym na owe czasy napojem. Dzisiaj, mimo dostępności na rynku różnych napojów, po herbatę nadal chętnie sięgamy, z tą jednak różnicą, że możemy korzystać z bogactwa gatunków i potrafimy docenić walory smakowe herbacianych mieszanek. Warto wypróbować je również razem z konfiturami do herbaty.
Odrobina konfitury do herbaty urozmaici smak naparu. W naszej herbaciarni mamy dla Was konfitury przywodzące na myśl babciną spiżarnię, nie zawierające konserwantów, za to pełne aromatu, witamin i minerałów. Konfiturę do herbaty można podawać na dwa sposoby: dokładać do napoju lub kłaść na osobnym talerzyku. Wystarczy nabrać na łyżeczkę odrobinę konfitury i popić ją herbatą - podobno ten sposób jest zgodny z etykietą picia herbaty. Jednak to nasze upodobania kulinarne decydują o tym, w jaki sposób zastosujemy konfitury do herbaty. Odrobina słodyczy, przełamana lekko kwaskowym smakiem czy rozgrzewającymi dodatkami typu imbir czy rum sprawi, że herbata nas zrelaksuje, rozgrzeje i pobudzi endorfiny. Konfitura do herbaty malinowa, cytrynowa, borówkowa, czy jagodowa to pełnia smaku i rozkosz dla kubków smakowych. Konfitury idealnie sprawdzą się również jako dodatek do naleśników, pączków, ciast, czy po prostu na kanapkę.
Warto spróbować również plasterków cytrusów w syropie, które świetnie wzbogacą smak herbaty, ulubionej lemoniady, czy drinka. Wzbogacone rumem, cynamonem lub imbirem, które działają rozgrzewająco w okresie obniżonej odporności organizmu. Owoce w syropie firmy Eterno to produkty ekologiczne z certyfikatem EKO BIO.