W sklepie internetowym Tea Club oferujemy Państwu najlepsze kawy ziarniste klasyczne. Naszą mocną stroną są doskonałe kompozycje ziaren arabiki pochodzące z różnych kontynentów, które są uprawiane na najlepszych światowych plantacjach. Z myślą o Państwa potrzebach dysponujemy wieloma gatunkami kaw, które pochodzą z najlepszych plantacji bioorganicznych i są tradycyjnie uprawiane bez żadnych nawozów sztucznych. W naszej ofercie znajdują się nawet kawy uprawiane na małych poletkach według tradycyjnych zwyczajów przekazywanych z pokolenia na pokolenie.
Podkategorie
Świeżo palona? Świeżo zmielona? A może tylko Arabika? W poszukiwania najlepszego (dla nas samych) smaku kawy, można kierować się wieloma aspektami. Dyskusji nie podlega jedynie fakt, że do tego potrzebne są ziarna wysokiej jakości - a właśnie takie znajdują się w naszej ofercie.
Ogromne znaczenie ma również metoda przygotowania kawy. Ekspres? A jeśli tak, to jaki? A może metody alternatywne? Drip, Chemex, Aeropress? A może kawiarka? Wybierając kawę do ekspresu, kolbowego, czy ciśnieniowego lub do kawiarki, należy wybrać kawę paloną w stopniu średnim. Dzięki temu uzyskamy bardzo aromatyczny napar, z niedużą goryczką, a może nawet lekką nutą słodyczy. Z kolei jasne palenie dedykowane jest raczej do metod alternatywnych, czyli wszelkiego rodzaju metod przelewowych, v60, chemex, aeropress lub french press.
Obecnie kawę produkuje się prawie na całym świecie. Chociaż to kraje takie jak Kolumbia, czy Brazylia to te, które produkują jej najwięcej. Popularnymi krajami pochodzenia kawy jest również Etiopia, Kenia, czy Gwatemala. Tylko czy ma dla nas znaczenie, skąd pochodzą ziarna, skoro później i tak wszystkie są palone i wyglądają podobnie? Tak! Ma to nieraz ogromne znaczenie. W tych krajach mogą panować zupełnie inne warunki atmosferyczne. Temperatura, opady deszczu, wysokość uprawy i oczywiście sama gleba - to wszystko wpływa na wygląd i smak ziarna.
Świeżo palona? Świeżo zmielona? A może tylko Arabika? W poszukiwania najlepszego (dla nas samych) smaku kawy, można kierować się wieloma aspektami. Dyskusji nie podlega jedynie fakt, że do tego potrzebne są ziarna wysokiej jakości.
Bari to połączenie wyjątkowej arabiki z Brazylii o czekoladowych i pistacjowych nutach, z arabiką pochodzącą z Dominikany, która wyróżnia się lekką słodyczą, intensywnym aromatem i zbalansowanym body o migdałowych nutach.
Wypalona w stopniu full city roast Brazylia Cemorrado to kawa dedykowana do parzenia w kawiarkach, ekspresach ciśnieniowych i automatach kawowych. W smaku przeważa czekolada i kakao, dopełnione delikatnie orzechowymi nutami.
Kawa z wyselekcjonowanych ziaren arabiki, pochodzących z Brazylii. Kawa idealna pod espresso, sprawdza się wyśmienicie do automatów kawowych i kawiarek. Wypalana w polskiej palarni JAVA COFFEE ROASTERS, według receptur stworzonych przez Mistrza Polski Roasterów 2018, Rafała Kaniewskiego.
Ziarna 100% Arabiki pochodzące z Dominikany, to wyjątkowe propozycja z wyczuwalną delikatną słodyczą, intensywnym aromatem i zbalansowanym body.
W smaku rześka, mocno owocowa z wyraźnie wyczuwalnymi cytrusami na pierwszym planie. Pozostawia przyjemny, delikatnie kwiatowy posmak na podniebieniu, który sprawia, że wciąż chcesz pić więcej!
Oryginalna mieszanka kaw jakości Fine Coffee stworzona z wyselekcjonowanych ziaren arabiki, pochodzących z Brazylii Cerrado i Indii Malabar.
Kawa Gwatemala z regionu Santa Rossa, to zbilansowana w smaku 100% arabika.
Gwatemala El Pacifico to 100% Robusta z regionu San Marcos. Kawowiec tam uprawiany jest z dużą dbałością o szczegóły dzięki czemu owoce można śmiało porównywać do dobrej jakości arabiki.
Kawa Indie Plantacja AA to bardzo dokładnie wyselekcjonowane ziarno, które wytwarzane jest metodą mokrą. Jej profil smakowy to orzechy nerkowca, przyprawy korzenne i tytoń.
100% Arabika, która cechuje się jedwabistym aromatem o wyczuwalnym smaku kakao i orzecha z owocową nutą. Kawa o żywej kwasowości i bogatym smaku.
Kawa z wyselekcjonowanych ziaren arabiki, pochodzących z Demokratycznej Republiki Konga. Kawa idealna pod szybki przelew, sprawdza się wyśmienicie do ekspresów przelewowych. Wypalana w polskiej palarni JAVA COFFEE ROASTERS, według receptur stworzonych przez Mistrza Polski Roasterów 2018, Rafała Kaniewskiego.
Kawa z wyselekcjonowanych ziaren arabiki, pochodzących z Meksyku. Kawa idealna pod szybki przelew, sprawdza się wyśmienicie do ekspresów przelewowych. Wypalana w polskiej palarni JAVA COFFEE ROASTERS, według receptur stworzonych przez Mistrza Polski Roasterów 2018, Rafała Kaniewskiego.
Najważniejszą zaletą kupna kawy na wagę jest możliwość wypróbowania różnych smaków, dlatego w naszym sklepie możesz zamówić małe ilości różnych gatunków, aż znajdziemy taką która połechce nasze podniebienie.
Nasz sklep internetowy Tea Club oferuje państwu najwyższej jakości klasyczne gatunki kaw. Dzięki nam za pomocą kilku kliknięć możecie korzystać z bogatej oferty kaw uprawianych na wszystkich kontynentach świata. Nawet z bardzo małych plantacji uprawianych od pokoleń, według tradycyjnych receptur pielęgnacyjnych, bez dodatku nawozów sztucznych. W tej kategorii znajdą Państwo kawę klasyczną, ale w naszej ofercie znajduje się również kawa aromatyzowana oraz kawa do gastronomii. Pić kawę czy nie pić? Oto jest pytanie, retoryczne zresztą. Pijemy kawę dla zdrowia, dla relaksu, dla większych pokładów energii. Dla osiągnięcia danego efektu tworzymy mieszanki kaw, by wzmocnić walory smakowe. Takową zaś możesz stworzyć samodzielne dobierając kilka gatunków ziaren na kartach naszego sklepu. I tak znakomita mieszanka ziaren Arabiki z Brazylii, Costa Rica, Kolumbii i Gwatemali daje nutę słodyczy i orzeźwiającej kwasowości. Dla smakoszy kawy o interesującym smaku przygotowaliśmy kilka afrykańskich propozycji. Nasz sklep z najlepszą kawą klasyczną poleca różne gatunki tego aromatycznego napoju. Koneserzy którzy doskonale orientują się w walorach smakowych wielu gatunków kaw, twierdzą, że najsmaczniejsza i najłagodniejsza jest Arabika, Robusta zaś ma cierpkawy smak i 50% więcej kofeiny. Którą wybrać? Wybór oczywiście należy do Ciebie!