Suszone płatki kwiatów to doskonały pomysł na urozmaicenie ulubionego naparu. Hibiskus stanowi świetną bazę do autorskich kompozycji owocowych, a trawa cytrynowa świetnie sprawdzi się nie tylko jako dodatek do herbaty, ale także nada oryginalności potrawom azjatyckim. Spróbujcie naszych dodatków i sprawdźcie, czy ulubiona herbata może smakować jeszcze bardziej!
Bławatek jest rośliną wykorzystywaną jako surowiec zielarski, naturalny barwnik, składnik kosmetyków oraz jako dekoracja potraw. Obecne w nim są flawonoidy, czyli silnie działające antyoksydanty, które działają przeciwzapalnie, moczopędnie oraz uszczelniająco na naczynia krwionośne.
Czystek jest niezwykle bogatym źródłem polifenoli, naturalnych przeciwutleniaczy. Ich dobroczynny wpływ polega na neutralizowaniu wolnych rodników. Ziele czystka wzmacniania odporności organizmu, działa przeciwzapalnie i przeciwwirusowo.
Dziurawiec jest jedną z najdłużej używanych roślin zielarskich. Znany jest przede wszystkim z właściwości wspomagających trawienie oraz poprawy funkcjonowania przewodu pokarmowego.
Klitoria ternateńska znana jest również jako Butterfly Pea Tea lub "niebieska herbata". Stosowana od medycyny ajurwedyjskiej do kuchnię azjatycką.
Klitoria ternateńska znana jest również jako Butterfly Pea Tea lub "niebieska herbata". Napar z klitorii charakteryzuje się ziołowym aromatem i smakiem.
Kwiat lipy polecany jest do stosowania szczególnie w sezonie jesienno-zimowym. Są pomocne, jako naturalne wsparcie zdrowia dróg oddechowych oraz odporności organizmu.
Kwiaty lawendy wykazują działanie odprężające i wspierają zdrowy sen. Pomagają również w łagodzeniu dolegliwości trawiennych wywołanych stresem.
Liście malin znane są przede wszystkim z działania rozkurczającego na naczynia krwionośne, macicę i mięśnie gładkie jelit. Wzmacniają i oczyszczają organizm zwiększają odporność, są również pomocne w przypadku infekcji gardła i jamy ustnej.
Według literatury zielarskiej liść melisy stosuje się jako naturalny środek łagodnie uspokajający w stanach pobudzenia nerwowego i bezsenności. Może być stosowany w zaburzeniach trawiennych oraz nieżycie żołądka i jelit.
Według literatury zielarskiej liść melisy stosuje się jako naturalny środek łagodnie uspokajający w stanach pobudzenia nerwowego i bezsenności. Może być stosowany w zaburzeniach trawiennych oraz nieżycie żołądka i jelit.
Polecana jest do codziennego spożywania nie tylko do posiłku, ale również jako orzeźwiający napar, który doskonale gasi pragnienie.
Polecana jest do codziennego spożywania nie tylko do posiłku, ale również jako orzeźwiający napar, który doskonale gasi pragnienie.
Suszone płatki kwiatów to doskonały pomysł na urozmaicenie ulubionego naparu. Hibiskus stanowi świetną bazę do autorskich kompozycji owocowych, a trawa cytrynowa świetnie sprawdzi się nie tylko jako dodatek do herbaty, ale także nada oryginalności potrawom azjatyckim. Spróbujcie naszych dodatków i sprawdźcie, czy ulubiona herbata może smakować jeszcze bardziej!