Suszone płatki kwiatów to doskonały pomysł na urozmaicenie ulubionego naparu. Hibiskus stanowi świetną bazę do autorskich kompozycji owocowych, a trawa cytrynowa świetnie sprawdzi się nie tylko jako dodatek do herbaty, ale także nada oryginalności potrawom azjatyckim. Spróbujcie naszych dodatków i sprawdźcie, czy ulubiona herbata może smakować jeszcze bardziej!
Dziurawiec jest jedną z najdłużej używanych roślin zielarskich. Znany jest przede wszystkim z właściwości wspomagających trawienie oraz poprawy funkcjonowania przewodu pokarmowego.
Napar z rumianku pomoże złagodzić objawy stresu oraz ułatwi zasypianie. Dodatkowo wykazuje działanie regenerujące, pomagając leczyć oparzenia, zmniejszając obrzęki oraz przyspieszając gojenie stanów zapalnych skóry.
Bławatek jest rośliną wykorzystywaną jako surowiec zielarski, naturalny barwnik, składnik kosmetyków oraz jako dekoracja potraw. Obecne w nim są flawonoidy, czyli silnie działające antyoksydanty, które działają przeciwzapalnie, moczopędnie oraz uszczelniająco na naczynia krwionośne.
Klitoria ternateńska znana jest również jako Butterfly Pea Tea lub "niebieska herbata". Napar z klitorii charakteryzuje się ziołowym aromatem i smakiem.
Kwiaty lawendy wykazują działanie odprężające i wspierają zdrowy sen. Pomagają również w łagodzeniu dolegliwości trawiennych wywołanych stresem.
Liście malin znane są przede wszystkim z działania rozkurczającego na naczynia krwionośne, macicę i mięśnie gładkie jelit. Wzmacniają i oczyszczają organizm zwiększają odporność, są również pomocne w przypadku infekcji gardła i jamy ustnej.
Owoc dzikiej róży zawiera znaczne ilości witamin i kwasów organicznych oraz soli mineralnych. Może być on stosowany w chorobach zakaźnych i podczas przeziębienia.
Pokrzywa zwyczajna to roślina posiadająca wszechstronne działanie lecznicze i odmładzające. Jest bogata w witaminy, mikro i makroelementy oraz sole mineralne. Wspomaga usuwanie zbędnych produktów przemiany materii z organizmu. Wpływa korzystnie na procesy trawienne, reguluje poziom cukru we krwi oraz poprawia krążenie.
Liście czystka w praktycznym 50g opakowaniu ze strunowym zamknięciem, które ułatwia przechowywanie.
Czerwone, duże, wyraziste kwiaty hibiskusa są niezwykle urodziwym dodatkiem do herbaty. Dzięki przyjemnemu kwaskowemu smakowi działa orzeźwiająco i energetyzująco. Jest cennym źródłem wapnia, witaminy C i soli mineralnych.
Liście melisy zapakowane w praktyczne 50g opakowanie ze strunowym zamknięciem, które ułatwia ich przechowywanie
Melisa lekarska - Zioło o zapachu zbliżonym do cytryny. Słynie z właściwości uspokajających.
Suszone płatki kwiatów to doskonały pomysł na urozmaicenie ulubionego naparu. Hibiskus stanowi świetną bazę do autorskich kompozycji owocowych, a trawa cytrynowa świetnie sprawdzi się nie tylko jako dodatek do herbaty, ale także nada oryginalności potrawom azjatyckim. Spróbujcie naszych dodatków i sprawdźcie, czy ulubiona herbata może smakować jeszcze bardziej!