Soki oraz syropy to doskonały dodatek do herbat oraz do bezpośredniego spożycia.
Syropy z owoców to wysokiej jakości przetwory owocowe, produkowane z prawdziwego soku owocowego, a nie odtworzone z soków zagęszczonych. Nie mają niepotrzebnych dodatków, w tym nie zawierają konserwantów, barwników, aromatów i syropu glukozowo-fruktozowego. W swoim składzie zawierają wysoką zawartość procentową soku z owoców i cukier.
W naszej ofercie znajdują się między innymi syropy do herbaty i kawy o standardowej zawartości cukru - od firmy Eterno. A także takie o obniżonej zawartości cukru z A To Dobre.
Amaretto jest włoskim aromatem nadającym "lekką goryczkę", posiadającym wykwintny smak nadany mu przez gorzkie migdały - mandorla amara. Podobieństwo pomiędzy słowami "amare" oraz "amore" (miłość) nasuwa skojarzenie z miłością.
Syrop MONIN z czarnej porzeczki możne posłużyć jako dodatek do herbat, lemoniad czy napojów gazowanych.
Karmel oznacza po prostu skarmelizowany cukier, tradycyjnie wytwarzany poprzez topienie cukru w naczyniu z wodą. Bogaty smak i kolor karmelu wynika z procesu ogrzewania i topienia cukru.
Karmel oznacza po prostu skarmelizowany cukier, tradycyjnie wytwarzany poprzez topienie cukru w naczyniu z wodą. Bogaty smak i kolor karmelu wynika z procesu ogrzewania i topienia cukru.
Syrop MONIN Bezcukrowy Karmelowy jest robiony z sukralozy - bezkalorycznego słodzika. Teraz można cieszyć się pełnią smaku karmelu… z czystym sumieniem!
Syrop czekoladowy możne posłużyć jako dodatek do kaw, deserów, czy shake'ów.
Syrop o smaku ciastka czekoladowego MONIN Chocolate Cookie posiada doskonały smak wafla czekoladowego, który nada wyśmienitego smaku wszelkiego rodzaju drinkom.
Orzech kokosowy firmy MONIN zapewni czysty smak kokosowy wszystkim napojom tropikalnym… (takim jak Piña-Colada, specjalne kawy oraz lemoniady).
Świeże orzechy laskowe z subtelnym posmakiem migdałów i wanilii. Doskonałe do kaw, napojów deserowych i mlecznych.
Syrop MONIN Bezcukrowy Orzech robiony jest z sukralozy - bezkalorycznego słodzika. Sukraloza jest bezpośrednio otrzymywana z cukru: jest słodka i nie ma metalicznego posmaku, który obecny jest przy innych słodzikach.
Długotrwały smak i zapach prażonych orzechów, posmak francuskiej masy migdałowej. Smaku orzecha Macadamia firmy MONIN nie można z niczym porównać.
Marakuja ma jeden z najbardziej intensywnych zapachów. Jest uprawiana w wielu tropikalnych i umiarkowanych regionach Ameryki, Afryki Północnej oraz Australii.
Jeśli wierzyć legendzie, początki picia herbaty sięgają 2737 r.p.n.e, kiedy to cesarz Shennong zaparzył pierwszy napój z liści herbaty. Do polski trafiła z Francji w 1664, a swoją popularność zyskała w czasach PRL, ponieważ była najtańszym i najbardziej dostępnym na owe czasy napojem. Dzisiaj, mimo dostępności na rynku różnych napojów, po herbatę nadal chętnie sięgamy, z tą jednak różnicą, że możemy korzystać z bogactwa gatunków i potrafimy docenić walory smakowe herbacianych mieszanek. Warto wypróbować je również razem z syropami do herbaty.
A może herbata z syropem owocowym?
Jeśli tylko na taką mamy ochotę, nic nie stoi na przeszkodzie. Syropy do herbaty, to nie tylko przełamanie smakowej rutyny, ale dawka witamin wspomagająca układ odpornościowy. Już nasze prababcie wiedziały, że herbata z sokiem posiada właściwości lecznicze. Nie tylko malina, ale syrop z mniszka lekarskiego, z pędów sosny, czy syrop różany - wypróbuj smak i właściwości każdego z nich. Syropy do herbaty, to pyszny i zdrowy dodatek do Twojej herbaty, ale również pomysł na prezent dla wielbicieli tego napoju. Skomponuj herbaciany upominek dla siebie lub bliskiej Ci osoby.
Syrop czy sok z owoców?
Sok, czyli zazwyczaj 100% wyciąg z owoców to produkt, który wytworzony jest bez dodatku cukru, a więc nie jest dosładzany. Jego naturalna słodycz może wiązać się z zawartością fruktozy, a więc cukru naturalnie znajdującego się w różnych owocach. Syrop jest znacznie słodszy, bo zawiera sok wzbogacony o cukier. Soki występują również z dodatkiem ziół.