Bari to połączenie wyjątkowej arabiki z Brazylii o czekoladowych i pistacjowych nutach, z arabiką pochodzącą z Dominikany, która wyróżnia się lekką słodyczą, intensywnym aromatem i zbalansowanym body o migdałowych nutach.
Wypalona w stopniu full city roast Brazylia Cemorrado to kawa dedykowana do parzenia w kawiarkach, ekspresach ciśnieniowych i automatach kawowych. W smaku przeważa czekolada i kakao, dopełnione delikatnie orzechowymi nutami.
Ziarna 100% Arabiki pochodzące z Dominikany, to wyjątkowe propozycja z wyczuwalną delikatną słodyczą, intensywnym aromatem i zbalansowanym body.
JAVA002 to kawa o średnim stopniu palenia. Jest świetnie zbalansowana, łagodna i słodka. Doskonale sprawdzi się jako espresso, ale również bardzo dobrze współgra z mlekiem lub napojem roślinnym.
Oryginalna mieszanka kaw jakości Fine Coffee stworzona z wyselekcjonowanych ziaren arabiki, pochodzących z Brazylii Cerrado i Indii Malabar.
Kawa Gwatemala z regionu Santa Rossa, to zbilansowana w smaku 100% arabika.
Kawa Indie Plantacja AA to bardzo dokładnie wyselekcjonowane ziarno, które wytwarzane jest metodą mokrą. Jej profil smakowy to orzechy nerkowca, przyprawy korzenne i tytoń.
100% Arabika, która cechuje się jedwabistym aromatem o wyczuwalnym smaku kakao i orzecha z owocową nutą. Kawa o żywej kwasowości i bogatym smaku.
Kawa z charakterem. Nietuzinkowa mieszanka arabiki i robusty z Brazylii. Prawie całkowicie pozbawiona kwasowości, jednak zdecydowana i intensywna w smaku. Świetnie smakuje w klasycznym americano, a w połączeniu z mlekiem lub napojem sojowym zyskuje dużo łagodności.
W smaku łagodna, charakteryzuje ją niska, przyjemna kwasowość i wyraźnie wyczuwalne orzechowe nuty. Idealna do przygotowania perfekcyjnego espresso w prawdziwie włoskim stylu.
Wyjątkowe połączenie brazylijskiej arabiki z robustą indyjską. Mocne body i wysoka zawartość kofeiny sprawiają, że mieszanka idealnie sprawdzi się w ekspresie ciśnieniowym i kawiarce. Kawa bez większej kwasowości, wypalana we włoskim stylu.
Kawa z wyselekcjonowanych ziaren arabiki, pochodzących z Tanzanii. Kawa idealna pod espresso, sprawdza się wyśmienicie parzona w ekspresie ciśnieniowym lub kawiarce. Wypalana w polskiej palarni JAVA COFFEE ROASTERS, według receptur stworzonych przez Mistrza Polski Roasterów 2018, Rafała Kaniewskiego.