Wypalona w stopniu full city roast Brazylia Cemorrado to kawa dedykowana do parzenia w kawiarkach, ekspresach ciśnieniowych i automatach kawowych. W smaku przeważa czekolada i kakao, dopełnione delikatnie orzechowymi nutami.
Ziarna 100% Arabiki pochodzące z Dominikany, to wyjątkowe propozycja z wyczuwalną delikatną słodyczą, intensywnym aromatem i zbalansowanym body.
W smaku rześka, mocno owocowa z wyraźnie wyczuwalnymi cytrusami na pierwszym planie. Pozostawia przyjemny, delikatnie kwiatowy posmak na podniebieniu, który sprawia, że wciąż chcesz pić więcej!
Kawa Gwatemala z regionu Santa Rossa, to zbilansowana w smaku 100% arabika.
Gwatemala El Pacifico to 100% Robusta z regionu San Marcos. Kawowiec tam uprawiany jest z dużą dbałością o szczegóły dzięki czemu owoce można śmiało porównywać do dobrej jakości arabiki.
100% Arabika, która cechuje się jedwabistym aromatem o wyczuwalnym smaku kakao i orzecha z owocową nutą. Kawa o żywej kwasowości i bogatym smaku.
Kawa z wyselekcjonowanych ziaren arabiki, pochodzących z Meksyku. Kawa idealna pod szybki przelew, sprawdza się wyśmienicie do ekspresów przelewowych. Wypalana w polskiej palarni JAVA COFFEE ROASTERS, według receptur stworzonych przez Mistrza Polski Roasterów 2018, Rafała Kaniewskiego.
W smaku łagodna, charakteryzuje ją niska, przyjemna kwasowość i wyraźnie wyczuwalne orzechowe nuty. Idealna do przygotowania perfekcyjnego espresso w prawdziwie włoskim stylu.
Kawa stworzona z miłością. Torino to mieszanka trzech arabik jakości speciality dedykowana do parzenia w ekspresach ciśnieniowych, kawiarkach i automatach kawowych. Charakteryzuje się wyczuwalną słodyczą, łagodnością, niską kwasowością i pełnym body.
Smak i aromat Turquino jest porównywany przez znawców do Blue Mountain z Jamajki. W tej kubańskiej pozycji odnajdziemy unikalny dymny posmak oraz nutę tytoniowych liści, połączoną z aromatem czekolady i korzeni.
Kawa z charakterem. Nietuzinkowa mieszanka arabiki i robusty z Brazylii. Prawie całkowicie pozbawiona kwasowości, jednak zdecydowana i intensywna w smaku. Świetnie smakuje w klasycznym americano, a w połączeniu z mlekiem lub napojem sojowym zyskuje dużo łagodności.
Kawy kolumbijskie cenione są przez smakoszy i wielbicieli kaw stonowanych z wyczuwalną nutą owocową