DODATKI 

Smak herbaty pozwala nam na wiele kombinacji z różnymi dodatkami. Szczególnie nadaje się do tego czarna klasyczna herbata. Dobrze komponują się z nią syropy do herbaty, konfitury, czy plastry cytrusów w syropie. Dla większego urozmaicenia warto wypróbować również dodatki takie, jak trawa cytrynowa, pączki róży, czy cukier kandyzowany.

Podkategorie

  • Konfitury i syropy

    Syropy do herbaty i kawy oraz konfitury

    Jeśli wierzyć legendzie, początki picia herbaty sięgają 2737 r.p.n.e, kiedy to cesarz Shennong zaparzył pierwszy napój z liści herbaty. Do polski trafiła z Francji w 1664, a swoją popularność zyskała w czasach PRL, ponieważ była najtańszym i najbardziej dostępnym na owe czasy napojem. Dzisiaj, mimo dostępności na rynku różnych napojów, po herbatę nadal chętnie sięgamy, z tą jednak różnicą, że możemy korzystać z bogactwa gatunków i potrafimy docenić walory smakowe herbacianych mieszanek. Warto wypróbować je również razem z syropami i konfiturami do herbaty lub kawy.

  • Kandyzy

    Kandyz to grubokrystalizowany cukier. Świetnie nadaje się do słodzenia kawy i herbaty, ale także chłodnych napojów. Kandyz podkreśla i wydobywa ukryte w herbacie aromaty oraz pozwala na tworzenie autorskich kompozycji. Kandyzy smakowe nadadzą nowy charakter ulubionemu naparowi i zapobiegną rutynie. Cukry na patyku wspaniale prezentują się w prezentach i na uroczystych stołach.

  • Inne

    Kandyzowane owoce i suszone płatki kwiatów to doskonały pomysł na urozmaicenie ulubionego naparu. Hibiskus stanowi świetną bazę do autorskich kompozycji owocowych, a trawa cytrynowa świetnie sprawdzi się nie tylko jako dodatek do herbaty, ale także nada oryginalności potrawom azjatyckim. Spróbujcie naszych dodatków i sprawdźcie, czy ulubiona herbata może smakować jeszcze bardziej!

na stronę
Pokazuje 1 - 12 z 39 elementów

Konfitury, syropy, miody i kandyzowane owoce to niezastąpieni towarzysze herbacianych spotkań. Doskonale podkreślają naturalne nuty zamknięte w suszu herbacianym, ale także przełamują rutynę i pozwalają tworzyć autorskie kompozycje.

Kwaskowy syrop z pigwy świetnie współgra z orzeźwiającym charakterem herbat zielonych przynosząc ulgę w gorące dni. Natomiast na mrozy świetnie sprawdzi się czarna herbata z plastrami cytryny w cynamonie lub z dodatkiem konfitury truskawkowej z ajerkoniakiem. Zaś przez cały rok doskonale smakuje ulubiona herbata z dodatkiem konfitury z płatków róży!

Dla siebie, czy na prezent, na lato, czy zimę, słodkie, kwaśne, czy rozgrzewające – każdy znajdzie swój ulubiony herbaciany dodatek!