Smak herbaty pozwala nam na wiele kombinacji z różnymi dodatkami. Szczególnie nadaje się do tego czarna klasyczna herbata. Dobrze komponują się z nią syropy do herbaty, konfitury, czy plastry cytrusów w syropie. Dla większego urozmaicenia warto wypróbować również dodatki takie, jak trawa cytrynowa, pączki róży, czy cukier kandyzowany.
Podkategorie
Cukier nie musi być nudny! Cukier trzcinowy z pewnością każdy zna, ale czy w kompozycji z płatkami kwiatów? W naszej ofercie znajdziecie zarówno cukier różany, jak i z płatkami chabru. Jest też cukier na patyku, który może stanowić idealne dopełnienie drobnego upominku.
Odrobina konfitury do herbaty urozmaici smak naparu. W naszej herbaciarni mamy dla Was konfitury przywodzące na myśl babciną spiżarnię, nie zawierające konserwantów, za to pełne aromatu, witamin i minerałów. Konfiturę do herbaty można podawać na dwa sposoby: dokładać do napoju lub kłaść na osobnym talerzyku. Jednak to nasze upodobania kulinarne decydują o tym, w jaki sposób zastosujemy konfitury do herbaty.
Miód to zawsze doskonały dodatek do herbaty. Dobrze komponuje się zarówno z herbatami klasycznymi, jak i z dodatkami. Jest przyjemnym zamiennikiem cukru. Miody Suszka prezentują się w bardzo atrakcyjny sposób, dzięki czemu świetnie sprawdzą się jako dodatek do prezentu lub jako prezent sam w sobie!
Owoce liofilizowane to sprytny sposób na dostarczanie witamin - niezależnie od pory roku! W trakcie procesu liofilizacji owoce zachowują swoje cenne właściwości odżywcze, witaminy i minerały. Jednocześnie takie owoce nie zawierają konserwantów, nie tracą apetycznego wyglądu i zachowują swój naturalny smak. Dzięki temu dania przygotowane z wykorzystaniem owoców liofilizowanych będą jednocześnie smaczne i zdrowe! Warto spróbować owoców liofilizowanych od BeHarmony do herbaty, deserów, owsianki, naleśników, gofrów lub jako przekąskę do pracy czy szkoły. Liofilizaty w poręcznym słoiku stanowią również niezastąpioną, zdrową porcję energii w czasie wycieczki poza miasto lub w góry! Liofilizowane truskawki, wiśnie, jeżyny, jabłka i maliny czekają!
Owoce w miodzie od BeHarmony to prawdziwa uczta dla duszy i ciała. Wszystko jest na bazie miodu akacjowego, który działa uspokajająco i wzmacniająco. Szczególnie pomocny w walce z przeziębieniem, stanem zapaleniem gardła, kaszlem i chrypką. Do produkcji tego przysmaku używane są owoce liofilizowane, które w procesie produkcji nie tracą swoich zdrowotnych właściwości, zachowują swój naturalny smak, wszystkie makroskładniki oraz cenne składniki mineralne. Owoce w miodzie to doskonały dodatek do herbaty, deserów, wypieków, owsianek i do bezpośredniego spożycia.
Maliny w syropie, a może wiśnie w rumie? Warto spróbować również plasterków cytrusów w syropie, które świetnie wzbogacą smak herbaty, ulubionej lemoniady, czy drinka. Wzbogacone rumem, cynamonem lub imbirem, które działają rozgrzewająco w okresie obniżonej odporności organizmu. Owoce w syropie firmy Eterno to produkty ekologiczne z certyfikatem EKO BIO.
Soki oraz syropy to doskonały dodatek do herbat oraz do bezpośredniego spożycia. Wśród soków znajdują się zarówno produkty ekologiczne, jak i konwencjonalne. Soki, jako 100% wyciągi z owoców to pyszny i zdrowy wybór wzmacniający odporność, są niezastąpione w okresie obniżonej odporności organizmu. Dzięki odpowiednim technologiom produkcyjnym, owoce i zioła w produktach naszych dostawców zachowują cały szereg właściwości odżywczych i witamin.
Soki 100% NFC są doskonałym wyborem dla osób poszukujących naturalnych i zdrowych napojów. Bez dodatku cukru, wody czy innych sztucznych substancji, są one idealne dla tych, którzy cenią sobie autentyczny smak owoców i chcą dostarczać swojemu organizmowi naturalnych składników odżywczych.
Soki oraz syropy to doskonały dodatek do herbat oraz do bezpośredniego spożycia.
Syropy z owoców to wysokiej jakości przetwory owocowe, produkowane z prawdziwego soku owocowego, a nie odtworzone z soków zagęszczonych. Nie mają niepotrzebnych dodatków, w tym nie zawierają konserwantów, barwników, aromatów i syropu glukozowo-fruktozowego. W swoim składzie zawierają wysoką zawartość procentową soku z owoców i cukier.
W naszej ofercie znajdują się między innymi syropy do herbaty i kawy o standardowej zawartości cukru - od firmy Eterno. A także takie o obniżonej zawartości cukru z A To Dobre.
Liofilizowany ananas zamknięty w praktycznym słoiku. Bez konserwantów, barwników, czy sztucznych aromatów. Naturalny smak i aromat prawdziwych owoców.
Cukier chabrowy to połączenie ekologicznego cukru trzcinowego z płatkami chabrów pochodzących z ekologicznych plantacji. Cechuje się pięknym i niepowtarzalnym wyglądem oraz ziołowym aromatem, który nada potrawom wyjątkowego charakteru.
Cukier różany jest dodatkiem, który z pewnością warto mieć w swoim domu. Świetnie sprawdzi się do deserów, różnych wypieków, dekoracji oraz oczywiście - do herbaty!
Wspaniały dodatek do herbaty, napojów, drinków i deserów. Produkt bez dodatku konserwantów i sztucznych barwników. Cytrusy są świetnym źródłem witaminy C, witamin z grupy B, błonnika i antyoksydantów.
Czarna porzeczka w miodzie akacjowym to smaczny produkt spożywczy, który łączy w sobie słodko-kwaśny smak polskiego miodu z lekko gorzkim smakiem czarnej porzeczki.
Czarny bez, charakteryzuje się silnym i intensywnym smakiem, a połączenie go z delikatnym miodem akacjowym nadaje mu niepowtarzalny smak i aromat. Czarny bez w miodzie akacjowym BeHarmony może być używany jako dodatek do różnych potraw, np. do herbaty lub kawy, jogurtu, musli, czy wypieków.
Dżem morelowy sporządzony z sezonowej i dojrzałej moreli. Wyrazisty smak dżemu morelowego zachwyci nawet najbardziej wymagające podniebienia.
Dżem truskawkowy to jeden z najbardziej lubianych dżemów przez najmłodszych. Produkt jest wytworzony z tradycyjnej polskiej odmiany truskawek o niepowtarzalnym smaku i aromacie.
Dżem z czarnej porzeczki – wytworzony z polskich porzeczek o bogatym i niepowtarzalnym smaku i aromacie.
Dżem z czerwonej porzeczki będzie idealnym wyborem dla osób, które poszukują słodkiego dodatku bogatego w przeciwutleniacze
Liofilizowane owoce zamknięte w praktycznym słoiku. Bez konserwantów, barwników, czy sztucznych aromatów. Naturalny smak i aromat prawdziwych owoców.
Jagody w syropie to owoce pozyskane z polskich lasów. Nie zawierają konserwantów.
Konfitury, syropy, miody i kandyzowane owoce to niezastąpieni towarzysze herbacianych spotkań. Doskonale podkreślają naturalne nuty zamknięte w suszu herbacianym, ale także przełamują rutynę i pozwalają tworzyć autorskie kompozycje.
Kwaskowy syrop z pigwy świetnie współgra z orzeźwiającym charakterem herbat zielonych przynosząc ulgę w gorące dni. Natomiast na mrozy świetnie sprawdzi się czarna herbata z plastrami cytryny w cynamonie lub z dodatkiem konfitury truskawkowej z ajerkoniakiem. Zaś przez cały rok doskonale smakuje ulubiona herbata z dodatkiem konfitury z płatków róży!
Dla siebie, czy na prezent, na lato, czy zimę, słodkie, kwaśne, czy rozgrzewające – każdy znajdzie swój ulubiony herbaciany dodatek!