Smak herbaty pozwala nam na wiele kombinacji z różnymi dodatkami. Szczególnie nadaje się do tego czarna klasyczna herbata. Dobrze komponują się z nią syropy do herbaty, konfitury, czy plastry cytrusów w syropie. Dla większego urozmaicenia warto wypróbować również dodatki takie, jak trawa cytrynowa, pączki róży, czy cukier kandyzowany.
Podkategorie
Odrobina konfitury do herbaty urozmaici smak naparu. W naszej herbaciarni mamy dla Was konfitury przywodzące na myśl babciną spiżarnię, nie zawierające konserwantów, za to pełne aromatu, witamin i minerałów. Konfiturę do herbaty można podawać na dwa sposoby: dokładać do napoju lub kłaść na osobnym talerzyku. Jednak to nasze upodobania kulinarne decydują o tym, w jaki sposób zastosujemy konfitury do herbaty.
Warto spróbować również plasterków cytrusów w syropie, które świetnie wzbogacą smak herbaty, ulubionej lemoniady, czy drinka. Wzbogacone rumem, cynamonem lub imbirem, które działają rozgrzewająco w okresie obniżonej odporności organizmu. Owoce w syropie firmy Eterno to produkty ekologiczne z certyfikatem EKO BIO.
Miód to zawsze doskonały dodatek do herbaty. Dobrze komponuje się zarówno z herbatami klasycznymi, jak i z dodatkami. Jest przyjemnym zamiennikiem cukru. Miody Suszka prezentują się w bardzo atrakcyjny sposób, dzięki czemu świetnie sprawdzą się jako dodatek do prezentu lub jako prezent sam w sobie!
Soki oraz syropy to doskonały dodatek do herbat oraz do bezpośredniego spożycia. Wśród soków znajdują się zarówno produkty ekologiczne, jak i konwencjonalne. Soki, jako 100% wyciągi z owoców to pyszny i zdrowy wybór wzmacniający odporność, są niezastąpione w okresie obniżonej odporności organizmu. Dzięki odpowiednim technologiom produkcyjnym, owoce i zioła w produktach naszych dostawców zachowują cały szereg właściwości odżywczych i witamin.
Cukier nie musi być nudny! Cukier trzcinowy z pewnością każdy zna, ale czy w kompozycji z płatkami kwiatów? W naszej ofercie znajdziecie zarówno cukier różany, jak i z płatkami chabru. Jest też cukier na patyku, który może stanowić idealne dopełnienie drobnego upominku.
Egzotyczny owoc o przyjemnym, orzeźwiającym i słodkim smaku oraz zapachu. Ananas jest bogaty w witaminy, a dzięki wysokiej zawartości błonnika jest polecany w dietach redukujących wagę.
Cukier chabrowy to połączenie ekologicznego cukru trzcinowego z płatkami chabrów pochodzących z ekologicznych plantacji. Cechuje się pięknym i niepowtarzalnym wyglądem oraz ziołowym aromatem, który nada potrawom wyjątkowego charakteru.
Cukier trzcinowy o smaku pomarańczowym na drewnianej pałeczce. Doskonale sprawdzi się do czarnej herbaty, a nawet rooibosa.
Cukier trzcinowy o smaku truskawkowym na drewnianej pałeczce. Doskonale sprawdzi się do czarnej herbaty, a nawet rooibosa.
Wspaniały dodatek do herbaty, napojów, drinków i deserów. Produkt bez dodatku konserwantów i sztucznych barwników. Cytrusy są świetnym źródłem witaminy C, witamin z grupy B, błonnika i antyoksydantów.
Dojrzałe i słodkie maliny w połączeniu z aromatyczną i kwaskową pigwą. Wspaniały dodatek do herbaty, pieczywa i deserów. Ten produkt jest naturalnie bezglutenowy i odpowiedni dla wegan.
Połączenie soczystego miąższu i skórki pomarańczy z delikatnym akcentem aromatycznych przypraw. Obowiązkowa podstawa śniadania kontynentalnego, podczas którego niespiesznie rozkoszujemy się jego smakiem.
Połączenie soczystego miąższu i skórki pomarańczy z delikatnym akcentem aromatycznych przypraw. Obowiązkowa podstawa śniadania kontynentalnego, podczas którego niespiesznie rozkoszujemy się jego smakiem.
Najlepsza odmiana truskawek z dodatkiem cukru trzcinowego. Do tej konfitury dodano trochę agaru, jako naturalnej substancji zagęszczającej. Dzięki temu owoce wymagały krótszego czasu gotowania i zachowały więcej właściwości odżywczych. Ten produkt jest naturalnie bezglutenowy i odpowiedni dla wegan.
Konfitura truskawkowa, wzbogacona likierem migdałowym i migdałami. Wspaniały dodatek do herbaty, pieczywa i deserów.
Owoc dzikiej róży zawiera znaczne ilości witamin i kwasów organicznych oraz soli mineralnych. Często jest stosowany w okresie obniżonej odporności oraz podczas trwania infekcji.
Produkt uzyskano poprzez utarcie płatków róży z cukrem, dzięki czemu został zachowany naturalny aromat świeżych kwiatów.
Konfitury, syropy, miody i kandyzowane owoce to niezastąpieni towarzysze herbacianych spotkań. Doskonale podkreślają naturalne nuty zamknięte w suszu herbacianym, ale także przełamują rutynę i pozwalają tworzyć autorskie kompozycje.
Kwaskowy syrop z pigwy świetnie współgra z orzeźwiającym charakterem herbat zielonych przynosząc ulgę w gorące dni. Natomiast na mrozy świetnie sprawdzi się czarna herbata z plastrami cytryny w cynamonie lub z dodatkiem konfitury truskawkowej z ajerkoniakiem. Zaś przez cały rok doskonale smakuje ulubiona herbata z dodatkiem konfitury z płatków róży!
Dla siebie, czy na prezent, na lato, czy zimę, słodkie, kwaśne, czy rozgrzewające – każdy znajdzie swój ulubiony herbaciany dodatek!