Czarna liściasta herbata ma niezwykły ogrom zastosowania. Przede wszystkim kojarzona jest jako herbata śniadaniowa, czy herbata na pobudzenie. Herbatę czarną można również wzbogacać o przeróżne dodatki. Najpopularniejszą jest prawdopodobnie herbata z cytryną lub herbata z imbirem. Niektórzy z nas lubią również pić tak zwaną bawarkę, a więc herbatę z mlekiem. Poniżej przedstawiamy gotowe mieszanki niezwykłych herbat z dodatkami i mamy nadzieję, że każdy znajdzie coś dla siebie!
Alpejski Poncz to mieszanka czarnej herbaty uprawianej w paśmie górskim Nilgiri, zwanej „Niebieskimi Górami”, w południowych Indiach.
Kompozycja czarnej cejlońskiej herbaty wzbogaconej wyciągiem z bergamoty, do której dodano skórkę cytryny. Ta z kolei nadaje Lady Grey wyjątkowego cytrusowego smaku i aromatu.
Delikatna cejlońska herbata z dodatkiem żurawiny, która ma właściwości antyoksydacyjne oraz z mango, które odmładza skórę i jest polecane na przeziębienie. Bardzo aromatyczna i delikatnie słodka.
Naturalna mieszanka kwiatów i owoców na bazie czarnej herbaty ze Sri Lanki. Naturalny aromat bergamotki sprawia, że w naparze wyczuwalna jest nuta charakterystyczna dla herbat Earl Grey.
Naturalna mieszanka kwiatów i owoców na bazie czarnej herbaty ze Sri Lanki. Naturalny aromat bergamotki sprawia, że w naparze wyczuwalna jest nuta charakterystyczna dla herbat Earl Grey.
Czarna herbata prosto z indyjskiej prowincji Assam, wzbogacona o całą gamę przypraw.
Połączenie czarnej herbaty z łupkami kakao, skórką i kwiatem pomarańczy oraz czekoladą.
Zimowa kompozycja czarnej herbaty z deserowymi dodatkami. Przyjemna nuta orzechów i migdałów, idealnie sprawdzi się jako herbata na prezent dla koneserów słodkich smaków.
Cejlońska czarna herbata z regionu Ruhuna, wzbogacona starannie wybranym olejkiem bergamoty pochodzącej z południowych Włoch. Herbata znana jako Earl Grey, jednak dopełniona dodatkowo kwiatami jaśminu.
Kompozycja wyjątkowo owocowa i słodka, z przyjemną nutą papai, która długo pozostawia smak na języku. Jej bazą jest wyjątkowa herbata indyjska z pasma górskiego Nilgiri.
Kompozycja po zaparzeniu ma złotobrązowy napar o subtelne słodkim zapachu liczi. Pozostawia przyjemny owocowy smak, z wyraźnie różanym akcentem.
Czarna chińska herbata z przyjemną owocową nutą, kompozycja uzupełniona słodkimi płatkami migdałów i aromatycznym kardamonem.
Nie da się ukryć, że herbata czarna pochodząca z najlepszych plantacji to najpopularniejszy wybór. Jej atutem jest niepowtarzalny aromat, tradycyjny smak i kolor naparu. W sklepie internetowym Tea Club jest bogaty wybór kompozycji w tej kategorii. Są tu herbaty z najstarszych plantacji, takich jak Yunnan w Chinach oraz specjały, które trudno jest znaleźć na herbacianym rynku.
W naszej ofercie znajdują się przeróżne wariacje smakowe. To one sprawiają, że smak naszych herbat jest tak wyrazisty i niepowtarzalny. Proponujemy między innymi herbatę Ceylon Lady Grey, czyli jeden z naszych Bestsellerów. To kompozycja, która zawiera najpopularniejszy dodatek świata - bergamotkę, ale również skórkę cytryny. Delikatnie orzeźwiająca, z mocno cytrusową nutą. Dla fanów słodkich smaków mamy herbatę Gdańska, której kawałki karmelizowanych orzechów przypominają nadmorski bursztyn. To również słodycz papai i bogactwo smakowe czarnej herbaty. Miłośnicy owocowych smaków najczęściej wybierają herbatę Celon Królewska Malina, która zachwyca pięknymi pączkami róży oraz słodkim akcentem jabłka.
Z naszego doświadczenia wynika, że bardzo chętnie wybierane są proste, klasyczne smaki, do których należy właśnie czarna herbata. W Tea Club przepadamy za tym naparem, dlatego korzystamy z dostawców herbat i kaw najwyższej jakości. Dzięki temu w naszej ofercie znalazły się wyłącznie produkty spełniające rygorystyczne wymagania rynkowe, które każdego dnia zdobywają serca kolejnych miłośników dobrych herbat.