Czarna herbata liściasta produkowana jest niemal na całym świecie, a jej nazwa zawsze zdradza nam swoje pochodzenie. Najpopularniejszymi regionami jest obecnie Sri lanka, czyli herbata cejlońska, a także Chiny, które są znane przede wszystkim z herbaty Yunnan. Nie można również zapomnieć o herbatach szampańskich – Darjeeling. Produkowane są one w Indiach, z których pochodzi również Assam, herbata niezwykle pobudzająca. W naszej ofercie nie zabrakło również herbat czarnych z Nepalu, Afryki oraz Tajlandii.
Bestsellerowa kompozycja umieszczona w eleganckim kartoniku. Praktycznie i wygodne opakowanie.
Bardzo nietypowa pozycja dla miłośników czarnych herbat klasycznych. Darjeeling FTFGOP1 First Flush to mieszanka herbat indyjskich, pochodzących z kilku różnych ogrodów. Wszystkie liście pochodzą z pierwszych zbiorów - First Flush.
Herbata pochodząca z szampańskiego regionu Darjeeling, na którą składają się listki i pąki herbaciane. Nagri to jednak Darjeeling, który wyróżnia się na tle innych herbat z tych regionów.
First Flush, czyli herbata z pierwszych zbiorów z szampańskiego Darjeelingu. Rajah to wyjątkowa herbata o intensywnym i świeżym smaku, który kończy się delikatną kwasowością.
Herbata pochodząca z indyjskiej prowincji Assam z drugich zbiorów charakteryzująca się wyjątkową aromatycznością i mocą.
Assam Mangalam wyróżnia się niezwykłą głębią smaku. Jej liście są mają regularny kształt, z dużą ilością złotych tipsów. Po zaparzeniu jest klarowna o delikatnie bordowym naparze. Cechuje ją dojrzały i zdecydowany smak.
Herbata pochodząca z indyjskich regionów Monipur, zbierana podczas drugich zbiorów. Po zaparzeniu uzyskuje piękny, miedziany kolor, a jego smak jest bardzo wyrazisty i silny.
Ciemnobordowy napar z wyjątkową miodowo-korzenną nutą. Doskonale komponuje się z dodatkiem cukru trzcinowego lub mleka.
Herbata Ceylon Dimbula to kompozycja o niskiej zawartości teiny, dzięki czemu nadaje się jako napar całodniowy.
Czarna, klasyczna herbata pochodząca ze Sri Lanki. Uzyskamy z niej napar o dosyć intensywnej barwie oraz zrównoważonej mocy i aromatyczności.
Wyważona mieszanka herbat z Indii i Chin wyróżniająca się zdecydowanym naparem. Mieszanka czarnych herbat dobrana z przeznaczeniem do śniadania. Najlepiej smakuje lekko przestudzona bez dodatków.
Nie da się ukryć, że herbata czarna pochodząca z najlepszych plantacji to najpopularniejszy wybór. Jej atutem jest niepowtarzalny aromat, tradycyjny smak i kolor naparu. W sklepie internetowym Tea Club jest bogaty wybór kompozycji w tej kategorii. Są tu herbaty z najstarszych plantacji, takich jak Yunnan w Chinach oraz specjały, które trudno jest znaleźć na herbacianym rynku.
W naszej ofercie znajdują się przeróżne wariacje smakowe. To one sprawiają, że smak naszych herbat jest tak wyrazisty i niepowtarzalny. Proponujemy między innymi herbatę Ceylon Lady Grey, czyli jeden z naszych Bestsellerów. To kompozycja, która zawiera najpopularniejszy dodatek świata - bergamotkę, ale również skórkę cytryny. Delikatnie orzeźwiająca, z mocno cytrusową nutą. Dla fanów słodkich smaków mamy herbatę Gdańska, której kawałki karmelizowanych orzechów przypominają nadmorski bursztyn. To również słodycz papai i bogactwo smakowe czarnej herbaty. Miłośnicy owocowych smaków najczęściej wybierają herbatę Celon Królewska Malina, która zachwyca pięknymi pączkami róży oraz słodkim akcentem jabłka.
Z naszego doświadczenia wynika, że bardzo chętnie wybierane są proste, klasyczne smaki, do których należy właśnie czarna herbata. W Tea Club przepadamy za tym naparem, dlatego korzystamy z dostawców herbat i kaw najwyższej jakości. Dzięki temu w naszej ofercie znalazły się wyłącznie produkty spełniające rygorystyczne wymagania rynkowe, które każdego dnia zdobywają serca kolejnych miłośników dobrych herbat.