Czarna herbata liściasta produkowana jest niemal na całym świecie, a jej nazwa zawsze zdradza nam swoje pochodzenie. Najpopularniejszymi regionami jest obecnie Sri lanka, czyli herbata cejlońska, a także Chiny, które są znane przede wszystkim z herbaty Yunnan. Nie można również zapomnieć o herbatach szampańskich – Darjeeling. Produkowane są one w Indiach, z których pochodzi również Assam, herbata niezwykle pobudzająca. W naszej ofercie nie zabrakło również herbat czarnych z Nepalu, Afryki oraz Tajlandii.
Klasyczna czarna herbata pochodząca z regionów Lankaran i Astara w Azerbejdżanie.
Bestsellerowa kompozycja umieszczona w eleganckim kartoniku. Praktycznie i wygodne opakowanie.
Znakomita czarna herbata klasyczna z prowincji Fujian. Słodka i aromatyczna herbata.
Ta znakomita herbata z grupy premium, znana jest również pod nazwą Dian Hong Jin Luo. "Hong" oznacza czarną herbatę, natomiast "Jin Luo oznacza złotego ślimaka. To oczywiście dosłowny opis wyglądu tej herbaty.
Ciekawa propozycja dla miłośników świeżych, czarnych herbat klasycznych. Darjeeling Mullootar to herbata z organicznej plantacji, wyróżnia się aksamitnym smakiem i delikatną słodyczą.
First Flush, czyli herbata z pierwszych zbiorów z szampańskiego Darjeelingu. Rajah to wyjątkowa herbata o intensywnym i świeżym smaku, który kończy się delikatną kwasowością.
Wyselekcjonowane, najwyższej jakości liście z dodatkiem złotych tipsów, czyli liści pochodzących z górnej partii krzewu herbacianego. Głęboki smak naparu i orzeźwiający aromat to wyjątkowe cechy tej herbaty.
Jej aromat jest bardzo aksamitny, a w smaku można wyczuć lekko owocowo-kwiatowe nuty. Jej napar jest w kolorze żółto-złotym i jest bardziej wyrazisty w smaku niż herbaty Darjeeling.
Herbata pochodząca z plantacji Rize, która jest pierwszą plantacją w Turcji, na której zaczęto uprawę herbaty. Ma bardzo małe i czarne listki, które dają brązowawy napar z lekko pomarańczowym kolorem.
Wietnamska herbata z plantacji położonej w rejonie Tam Duong prowincji Lai Chau. Plantacja znajduje się po zachodniej stronie góry Fansipan, najwyższej góry w Indochinach, na wysokości 3146m.
Herbata pochodząca z indyjskiej prowincji Assam z drugich zbiorów charakteryzująca się wyjątkową aromatycznością i mocą.
Nie da się ukryć, że herbata czarna pochodząca z najlepszych plantacji to najpopularniejszy wybór. Jej atutem jest niepowtarzalny aromat, tradycyjny smak i kolor naparu. W sklepie internetowym Tea Club jest bogaty wybór kompozycji w tej kategorii. Są tu herbaty z najstarszych plantacji, takich jak Yunnan w Chinach oraz specjały, które trudno jest znaleźć na herbacianym rynku.
W naszej ofercie znajdują się przeróżne wariacje smakowe. To one sprawiają, że smak naszych herbat jest tak wyrazisty i niepowtarzalny. Proponujemy między innymi herbatę Ceylon Lady Grey, czyli jeden z naszych Bestsellerów. To kompozycja, która zawiera najpopularniejszy dodatek świata - bergamotkę, ale również skórkę cytryny. Delikatnie orzeźwiająca, z mocno cytrusową nutą. Dla fanów słodkich smaków mamy herbatę Gdańska, której kawałki karmelizowanych orzechów przypominają nadmorski bursztyn. To również słodycz papai i bogactwo smakowe czarnej herbaty. Miłośnicy owocowych smaków najczęściej wybierają herbatę Celon Królewska Malina, która zachwyca pięknymi pączkami róży oraz słodkim akcentem jabłka.
Z naszego doświadczenia wynika, że bardzo chętnie wybierane są proste, klasyczne smaki, do których należy właśnie czarna herbata. W Tea Club przepadamy za tym naparem, dlatego korzystamy z dostawców herbat i kaw najwyższej jakości. Dzięki temu w naszej ofercie znalazły się wyłącznie produkty spełniające rygorystyczne wymagania rynkowe, które każdego dnia zdobywają serca kolejnych miłośników dobrych herbat.