Czarna herbata liściasta produkowana jest niemal na całym świecie, a jej nazwa zawsze zdradza nam swoje pochodzenie. Najpopularniejszymi regionami jest obecnie Sri lanka, czyli herbata cejlońska, a także Chiny, które są znane przede wszystkim z herbaty Yunnan. Nie można również zapomnieć o herbatach szampańskich – Darjeeling. Produkowane są one w Indiach, z których pochodzi również Assam, herbata niezwykle pobudzająca. W naszej ofercie nie zabrakło również herbat czarnych z Nepalu, Afryki oraz Tajlandii.
Ta czarna indyjska herbata jest jedną z najlepszych herbat z regionu Assam w północno-wschodnich Indiach. Ogród herbaciany Orangajuli znajduje się w Mangaldai, graniczącej z Bhutanem.
Znakomita herbata z grupy premium. Idealna na chłodne wieczory, pomaga utrzymać ciepłotę ciała, doskonale gasi pragnienie.
Bestsellerowa kompozycja umieszczona w eleganckim kartoniku. Praktycznie i wygodne opakowanie.
Klasyczna czarna herbata, aromatyczna, z pięknym dużym liściem. Idealna jako herbata popołudniowa.
Chłodny i wilgotny klimat cejlońskich gór rodzi delikatną herbatę o bogatym bukiecie, który zawdzięcza aromatycznym drzewom cyprysowym.
Bardzo nietypowa pozycja dla miłośników czarnych herbat klasycznych. Darjeeling FTFGOP1 First Flush to mieszanka herbat indyjskich, pochodzących z kilku różnych ogrodów. Wszystkie liście pochodzą z pierwszych zbiorów - First Flush.
Wyselekcjonowane, najwyższej jakości liście z dodatkiem złotych tipsów, czyli liści pochodzących z górnej partii krzewu herbacianego. Głęboki smak naparu i orzeźwiający aromat to wyjątkowe cechy tej herbaty.
Liście herbaty są długie, mięsiste i brązowo-czarne. Jej aromat jest pełny i bogaty z lekko słodką nutą nugatu i toffi. Kolor naparu jest brązowy-bursztynowy.
Jej aromat jest bardzo aksamitny, a w smaku można wyczuć lekko owocowo-kwiatowe nuty. Jej napar jest w kolorze żółto-złotym i jest bardziej wyrazisty w smaku niż herbaty Darjeeling.
Priorytetem plantacji Dikom jest dbałość o ekologię, a podłoże w tym regionie zawiera bardzo dużo składników odżywczych, co ma wpływ na wartość i jakość herbaty.
English Breakfast to mieszanka znana również jako „angielska" herbata. Stworzono ją na bazie oryginalnej receptury, łącząc wyraziste herbaty z indyjskiej prowincji Assam.
Nie da się ukryć, że herbata czarna pochodząca z najlepszych plantacji to najpopularniejszy wybór. Jej atutem jest niepowtarzalny aromat, tradycyjny smak i kolor naparu. W sklepie internetowym Tea Club jest bogaty wybór kompozycji w tej kategorii. Są tu herbaty z najstarszych plantacji, takich jak Yunnan w Chinach oraz specjały, które trudno jest znaleźć na herbacianym rynku.
W naszej ofercie znajdują się przeróżne wariacje smakowe. To one sprawiają, że smak naszych herbat jest tak wyrazisty i niepowtarzalny. Proponujemy między innymi herbatę Ceylon Lady Grey, czyli jeden z naszych Bestsellerów. To kompozycja, która zawiera najpopularniejszy dodatek świata - bergamotkę, ale również skórkę cytryny. Delikatnie orzeźwiająca, z mocno cytrusową nutą. Dla fanów słodkich smaków mamy herbatę Gdańska, której kawałki karmelizowanych orzechów przypominają nadmorski bursztyn. To również słodycz papai i bogactwo smakowe czarnej herbaty. Miłośnicy owocowych smaków najczęściej wybierają herbatę Celon Królewska Malina, która zachwyca pięknymi pączkami róży oraz słodkim akcentem jabłka.
Z naszego doświadczenia wynika, że bardzo chętnie wybierane są proste, klasyczne smaki, do których należy właśnie czarna herbata. W Tea Club przepadamy za tym naparem, dlatego korzystamy z dostawców herbat i kaw najwyższej jakości. Dzięki temu w naszej ofercie znalazły się wyłącznie produkty spełniające rygorystyczne wymagania rynkowe, które każdego dnia zdobywają serca kolejnych miłośników dobrych herbat.