Podkategorie
Suszone płatki kwiatów to doskonały pomysł na urozmaicenie ulubionego naparu. Hibiskus stanowi świetną bazę do autorskich kompozycji owocowych, a trawa cytrynowa świetnie sprawdzi się nie tylko jako dodatek do herbaty, ale także nada oryginalności potrawom azjatyckim. Spróbujcie naszych dodatków i sprawdźcie, czy ulubiona herbata może smakować jeszcze bardziej!
Mięta Nana, znana również jako mięta zielona lub egipska to jedna z najstarszych roślin leczniczych, stosowana od wieków w wielu krajach. Doskonale gasi pragnienie i jest niezbędnym elementem tradycyjnej herbaty marokańskiej.
Napar z mięty pieprzowej pomaga zwiększyć odporność, wspomaga procesy trawienne pomaga w odprężeniu organizmu. Inhalacje z dodatkiem mięty łagodzą objawy kataru.
Liście morwy białej mogą być stosowane pomocniczo w cukrzycy oraz profilaktycznie, np. w formie naparu ziołowego pitego do posiłku. Szczególnie polecane dla osób zmagających się z cukrzycą.
Idealnie skomponowany bukiet ziół zalecany przy problemach trawiennych. Mieszanki ziołowe to kompozycje, które cechują się szeregiem prozdrowotnych właściwości.
Niezwykle kwiatowa mieszanka ziołowa z delikatnie owocowym dopełnieniem. Płatki wrzosu, srebrnej lipy, nagietka, malwy, krokosza i róży w towarzystwie cząstek jabłka oraz malinowo-wiśniowego aromatu.
Kompozycja ziołowa na bazie pokrzywy, liści malin oraz korzenia mniszka pospolitego, które mają istotny wpływ na zdrowe odchudzanie.
Mieszanka ziołowa na regenerację. Jej składniki zostały dobrane tak, aby łagodzić objawy zmęczenia i wspierać odporność. Owoce i płatki róży zawierają witaminy, sole mineralne i przeciwutleniacze. Bazylia, lawenda i mięta działają tonizująco i orzeźwiająco.
Mieszanka ziołowa na odpoczynek. Napar z lawendy i rumianku to aromaterapia dla ciała i umysłu. Lawenda wycisza i wspiera układ nerwowy. Łagodzące właściwości olejków zawartych w kwiatach rumianku odprężają i koją.
Owoc dzikiej róży zawiera znaczne ilości witamin i kwasów organicznych oraz soli mineralnych. Może być on stosowany w chorobach zakaźnych i podczas przeziębienia.
Pokrzywa to roślina posiadająca wszechstronne działanie lecznicze i odmładzające. Jest bogata w witaminy, mikro i makroelementy oraz sole mineralne. Wspomaga usuwanie zbędnych produktów przemiany materii z organizmu. Wpływa korzystnie na procesy trawienne, reguluje poziom cukru we krwi oraz poprawia krążenie.
Pokrzywa to roślina posiadająca wszechstronne działanie lecznicze i odmładzające. Jest bogata w witaminy, mikro i makroelementy oraz sole mineralne. Wspomaga usuwanie zbędnych produktów przemiany materii z organizmu. Wpływa korzystnie na procesy trawienne, reguluje poziom cukru we krwi oraz poprawia krążenie.
Czerwonokrzew afrykański z dużą zawartością skórki pomarańczowej, kwiatków nagietka i kocanki piaskowej, dopełniony cząstkami malin. To połączenie sprawia, że napar jest jednocześnie słodki, miodowy oraz zdecydowanie cytrusowy.