Liofilizowane truskawki zamknięte w...
Liofilizowane truskawki zamknięte w praktycznej tubie. Bez konserwantów, barwników, czy sztucznych aromatów. Naturalny smak i aromat prawdziwych owoców.
9315 | BH
Dostępność:
Cena: 25,00 zł
Data dostępności:
Udostępnij:
Koszt dostawy od: 0,00 zł
Darmowa dostawa od: 100,00 zł
Liofilizowane truskawki zamknięte w praktycznym słoiku. Bez konserwantów, barwników, czy sztucznych aromatów. Naturalny smak i aromat prawdziwych owoców. Liofilizowane owoce to świetna, zdrowa przekąska, którą można wszędzie ze sobą zabrać. Zapakowane są w ekologiczny, szklany słoik, dzięki czemu przez długi czas zachowają swoje właściwości.
Truskawki są bogatym źródłem antyoksydantów, minerałów oraz witamin. Wspomagają regulację pracy układu trawiennego. Truskawki to naturalne źródło witamin C, A, B, E, kwasu foliowego potasu, magnezu sodu, żelaza, cynku i manganu.
O liofilizacji
Liofilizacja jest obecnie najzdrowszą metodą konserwacji żywności, która polega na usunięciu wody z owoców i warzyw. Otrzymane w ten sposób produkty zachowują swoje wartości odżywcze oraz naturalny smak i zapach. Liofilizowana żywność jest zdrowa i smaczna. Produkty nie tracą wartości odżywczych, a ich smak jest uwydatniony. Liofilizaty sprawdzają się nie tylko tam, gdzie trudno o świeżą żywność, ale też jako przekąski i dania do szybkiego przygotowania na co dzień. Są doskonałą alternatywą dla słodyczy lub przekąsek. Wpisują się w modę na zdrowy styl życia.
Wartość odżywcza produktu | w 100 g |
Wartość energetyczna | 356 kcal |
Tłuszcz | 3,33 g |
Węglowodany | 63,05 g |
W tym cukry | 54,28 g |
Białko | 7,44 g |
Sól | 0,03 g |
Skład: truskawka liofilizowana 100%
Pojemność słoika: 545ml
Waga netto: 50g
Przeznaczenie: do herbaty, napojów, lemoniady, drinków; dodatek do jogurtu, kefiru, maślanki; dodatek do musli, płatków, kaszek, ryżu; do ciast, deserów, puddingu, budyniu; do dresingów sałatkowych; jako zdrowa przekąska.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed światłem słonecznym. Po otwarciu opakowaniu musi być szczelnie zamknięte, aby owoc zachował swoją kruchość.
Informacje dodatkowe: Owoc może się nieznacznie różnić kolorem i smakiem w zależności od partii.