Podkategorie
Mieszanki czarnych herbat klasycznych to idealnie wyważony smak, który za każdym razem zachwyca tak samo. Z każdą mieszanką związana jest jej niezwykła historia, która jest powtarzana w kręgach koneserów czarnych herbat. Mieszanki tworzy się z najwyższej klasy herbat czarnych z całego świata – Sri lanki, Indii oraz Chin. Dodatkowo ich nazwy łatwo zapadają w pamięci i niezwykle komponują się w prezenty okolicznościowe.
Czarna liściasta herbata ma niezwykły ogrom zastosowania. Przede wszystkim kojarzona jest jako herbata śniadaniowa, czy herbata na pobudzenie. Herbatę czarną można również wzbogacać o przeróżne dodatki. Najpopularniejszą jest prawdopodobnie herbata z cytryną lub herbata z imbirem. Niektórzy z nas lubią również pić tak zwaną bawarkę, a więc herbatę z mlekiem. Poniżej przedstawiamy gotowe mieszanki niezwykłych herbat z dodatkami i mamy nadzieję, że każdy znajdzie coś dla siebie!
Czarna herbata liściasta produkowana jest niemal na całym świecie, a jej nazwa zawsze zdradza nam swoje pochodzenie. Najpopularniejszymi regionami jest obecnie Sri lanka, czyli herbata cejlońska, a także Chiny, które są znane przede wszystkim z herbaty Yunnan. Nie można również zapomnieć o herbatach szampańskich – Darjeeling. Produkowane są one w Indiach, z których pochodzi również Assam, herbata niezwykle pobudzająca. W naszej ofercie nie zabrakło również herbat czarnych z Nepalu, Afryki oraz Tajlandii.
Herbata pochodząca z Gór Błękitnych w prowincji Nilgirii w Indiach. Jej nazwa wywodzi się od terminu zbioru w miesiącach zimowych (styczeń-luty).
Połączenie trawy cytrynowej i imbiru, które w efekcie dają działanie jednocześnie orzeźwiające i rozgrzewające. Smak przełamany jest aromatyczną porzeczką oraz cząstkami słodkiego ananasa.
Propozycja dla osób ceniących mieszanki klasycznych herbat. Delikatny słodki posmak czarnej herbaty z Tajwanu połączony z dymną nutą chińskiej podwędzanej herbaty typu Lapsang Souchong.
Jedyna w swoim rodzaju propozycja z Afryki. Ta przedstawicielka Czarnego Lądu wyróżnia się przyjemną harmonią i świeżością.
Czarna cejlońska herbata, wzbogacona listkami klasycznej Darjeeling, zawiera cząstki słodkiej i cudownie pachnącej wiśni oraz nutę aromatycznego rumu.
Znana mieszanka czarnych klasycznych herbat z Assamu, Jawy i Ceylonu. Wyselekcjonowane listki dają ciemnobordowy napar o wyrazistym dojrzałym smaku. Na uwagę zasługuje subtelny lekki akcent, który z upływem czasu przechodzi w intensywniejsze wrażenia smakowe.
Unikalne połączenie czarnej herbaty z płatkami kwiatów: słonecznika, róży, bławatka nadają wiosennego kolorytu. A dodatek kandyzowanego ananasa i aromat ajerkoniaku dodają słodkości całej kompozycji.
Czarna, chińska herbata o wysublimowanej mocy i wysokiej aromatyczności. Wzbogacona cząstkami słodkiej truskawki, która nadaje naparowi deserowej nuty. Dodatek suszonych owoców żurawiny to bomba witaminowa, szczególnie polecana w jesiennym okresie.