Czystek jest niezwykle bogatym źródłem polifenoli, naturalnych przeciwutleniaczy. Ich dobroczynny wpływ polega na neutralizowaniu wolnych rodników. Ziele czystka wzmacniania odporności organizmu, działa przeciwzapalnie i przeciwwirusowo.
Darjeeling Gopaldhara FTGFOP1 to delikatne, ciemnozielone liście w połączeniu z jasnozielonymi, regularnie zwiniętymi. Liście pochodzą ze zbiorów pośrednich (Inbetween).
Polecana jest do codziennego spożywania nie tylko do posiłku, ale również jako orzeźwiający napar, który doskonale gasi pragnienie.
Kawa z wyselekcjonowanych ziaren arabiki, pochodzących z Demokratycznej Republiki Konga. Kawa idealna pod szybki przelew, sprawdza się wyśmienicie do ekspresów przelewowych. Wypalana w polskiej palarni JAVA COFFEE ROASTERS, według receptur stworzonych przez Mistrza Polski Roasterów 2018, Rafała Kaniewskiego.
Świeżo prażone migdały kalifornijskie otoczone trzema rodzajami czekolad: białą, mleczną oraz deserową. Wykonane na bazie tradycyjnej receptury. Doskonały dodatek do codziennej degustacji herbaty lub kawy.
Kawa Barbados bezkofeinowa propozycja ziaren Arabiki dla wszystkich, którzy chcą ograniczyć kofeinę. W tym wydaniu, dominuje nuta śmietankowej czekolady z kokosem.
Wietnamska zielona herbata uprawiana w regionie Tan Duong w prowincji Lai Chau. Jej liście są delikatnie zrolowane, lecz pięknie się rozwijają.
Miody Suszka prezentują się w bardzo atrakcyjny sposób, dzięki czemu świetnie sprawdzą się jako dodatek do prezentu lub jako prezent sam w sobie!
Cukier różany jest dodatkiem, który z pewnością warto mieć w swoim domu. Świetnie sprawdzi się do deserów, różnych wypieków, dekoracji oraz oczywiście - do herbaty!
Liście malin znane są przede wszystkim z działania rozkurczającego na naczynia krwionośne, macicę i mięśnie gładkie jelit. Wzmacniają i oczyszczają organizm zwiększają odporność, są również pomocne w przypadku infekcji gardła i jamy ustnej.
Klitoria ternateńska znana jest również jako Butterfly Pea Tea lub "niebieska herbata". Napar z klitorii charakteryzuje się ziołowym aromatem i smakiem.
Wietnamska herbata z plantacji położonej w rejonie Tam Duong prowincji Lai Chau. Plantacja znajduje się po zachodniej stronie góry Fansipan, najwyższej góry w Indochinach, na wysokości 3146m.