Podkategorie
W zależności od miejsca pochodzenia zielona herbata charakteryzuje się różnym smakiem. Herbaty japońskie i herbaty koreańskie cieszą oko głęboką zielenią liści, a podniebienie delikatnym, świeżym smakiem, który ma w sobie wyczuwalny smak określany jako umami. Z kolei herbaty chińskie zachwycają dużymi liśćmi, uwodzą wyrazistym, niekiedy wręcz ostrym aromatem i zadowalają podniebienia szukające mocniejszych doznań. Jednak bez względu na pochodzenie zielona herbata to skarbnica mikro- i makroelementów oraz witamin. Doskonale wpływa na trawienie, opóźnia procesy starzenia się oraz oczyszcza organizm z toksyn. Już dzisiaj wybierz swoją ulubioną herbatę klasyczną!
Delikatny smak zielonej, liściastej herbaty stanowi doskonałe tło dla owocowych lub słodkich dodatków. Kompozycje zielonej herbaty z cytrusami świetnie orzeźwią latem, a dodatek korzennych przypraw szybko rozgrzeje zimą. Łasuchom przypadną do gustu mieszanki z czekoladą, a poszukiwaczy nowych smaków uwiedzie dodatek liczi, figi czy kurkumy. Mnogość kompozycji gwarantuje trafiony wybór!
W Sklepie Tea Club mamy starannie dobrane gatunki najlepszej jakości, które pozwolą otrzymać pełnię smaku i aromatu. Dzięki temu picie herbaty stanie się swoistą ceremonią. Oprócz klasycznych, czystych naparów proponujemy wersję z dodatkami, między innymi właśnie z jaśminem. Naszą ofertę dedykujemy wszystkim smakoszom i osobom rozpoczynającym swoją przygodę z herbatą – wszystkim tym, którzy lubią spędzać czas z filiżanką aromatycznego naparu w dłoni.
Odkryj Matchę, którą skrywa nasza oferta! Matcha to zielona herbata w proszku. Jest ona znakomitym źródłem witamin, aminokwasów, minerałów i oczywiście polifenoli, które oczyszczają nasz organizm oraz zapobiegają chorobom nowotworowym. Przed zbiorami przykrywana jest bambusowymi matami, przez co w liściach znajduje się o wiele więcej związków odżywczych niż w tradycyjnej zielonej herbacie. Delikatny słodowy posmak idealnie komponuje się ze słodkimi przekąskami.
Herbata wyjątkowa i jedyna w swoim rodzaju. Bardzo rzadko spotykany mleczny posmak został wkomponowany w herbatę czerwoną typu Oolong. Są to liście camelia sinesis poddane zaledwie 30% fermentacji, które po zaparzeniu tworzą subtelny napar.
Chińska zielona herbata typu gunpowder w połączeniu z cząstkami malin oraz owocami czerwonej porzeczki. Mieszankę dopełniają dodatki w postaci płatków bławatka oraz ostu. Napar charakteryzuje się intensywnością z delikatną nutą goryczki. Idealna propozycja dla osób chcących zacząć przygodę z zieloną herbatą.
Kompozycja listków mięty z chińską, zieloną herbatą typu gunpowder. Intensywna nuta smakowa polecana dla miłośników orzeźwiającego i wyrazistego smaku.
Najlepsza herbata z rodzaju gunpowder. Nazwa jej pochodzi od ciasno zwiniętych w kulki ciemnozielonych liści, przypominających kształtem proch strzelniczy.
Herbata z późnego zbioru o grubych i dużych liściach zrywanych wraz z łodyżkami i szypułkami. Napar jest świeży i niezwykle delikatny.
Jej nazwa oznacza herbatę ryżową. Nadal jest mało znana poza Japonią, jednak każdego roku zyskuje coraz większą popularność. Jest produkowana z większych listków Bancha oraz brązowego prażonego i preparowanego ryżu.
Japońska herbata Gyokuro w połączeniu z cząstkami malin oraz truskawek. Wzbogacona płatkami bławatka, które podkreślają słodycz owoców. Polecana osobom ceniącym subtelność i delikatność z tłem jednej z najbardziej cenionych i aromatycznych herbat Japońskich.
Jedna z najlepszych japońskich herbat typu sencha ze słynnego rejonu Shizuoka. Piękne listki, poddane bardzo starannej obróbce, mają niezwykle delikatną strukturę.
Wyjątkowa zielona herbata z regionu Goto, która poddawana jest działaniu pary wodnej
Połączenie zielonej herbaty z wiśnią, hibiskusem oraz pączkami róż, dzięki którym uzyskujemy dość ciemny napar oraz intensywnie kwiatowy posmak.
Doskonałej jakości chińska zielona herbata, której młode listki wraz z pączkami zwijane są niezwykłymi kwiatami jaśminu.
Napar jest jasnozielony i przejrzysty. Jej smak charakteryzuje się lekką dozą goryczki oraz wyczuwalną kwiatową nutą jaśminu