Najnowsze wpisy

Sposoby parzenia herbaty

środa, listopad 4, 2015

Czarna herbata - czas parzenia: 2-3 minuty, do 4 minut dla koneserów mocniejszych smaków, zalewać białym wrzątkiem o temperaturze... Czytaj więcej...

Zawsze smaczna i...

środa, listopad 4, 2015

Świeże listki herbaciane - powinny być przechowywane w szczelnym pojemniku lub oryginalnej trójwarstwowej torebce, z dala od obcych aromatów.

Czytaj więcej...

Jesienią zadbaj o...

środa, listopad 4, 2015

Odporność to wrodzona, bądź nabyta zdolność naszego organizmu do walki

z antygenami - czyli czynnikami wpływającymi negatywnie na stan naszego zdrowia.

Czytaj więcej...

Zielona herbata dla...

środa, listopad 4, 2015

Zielona herbata jest jednym z najpopularniejszych napojów na świecie. Zawarte w niej katechiny, czyli związki o działaniu antyutleniającym, przeciwdziałają wolnym rodnikom, które są sprawcą... Czytaj więcej...

Czarna herbata...

środa, listopad 4, 2015

Czarna herbata może znacząco poprawić zdrowie jamy ustnej. Picie filiżanki lub dwóch pomiędzy posiłkami może zapobiec najbardziej powszechnej chorobie ludzkości, ubytkom i chorobom związanym z... Czytaj więcej...

Pu Erh na odchudzanie

środa, listopad 4, 2015

Herbata Pu-Erh jest herbatą czerwoną - częściowo fermentowaną. Swoje niezwykłe właściwości zawdzięcza procesowi fermentacji. Jej zdrowotne działanie jest tym skuteczniejsze, im dłużej pozwala... Czytaj więcej...