Podkategorie
Kawa z charakterem. Nietuzinkowa mieszanka arabiki i robusty z Brazylii. Prawie całkowicie pozbawiona kwasowości, jednak zdecydowana i intensywna w smaku. Świetnie smakuje w klasycznym americano, a w połączeniu z mlekiem lub napojem sojowym zyskuje dużo łagodności.
W smaku łagodna, charakteryzuje ją niska, przyjemna kwasowość i wyraźnie wyczuwalne orzechowe nuty. Idealna do przygotowania perfekcyjnego espresso w prawdziwie włoskim stylu.
Wyjątkowe połączenie brazylijskiej arabiki z robustą indyjską. Mocne body i wysoka zawartość kofeiny sprawiają, że mieszanka idealnie sprawdzi się w ekspresie ciśnieniowym i kawiarce. Kawa bez większej kwasowości, wypalana we włoskim stylu.
Kawa z wyselekcjonowanych ziaren arabiki, pochodzących z Tanzanii. Kawa idealna pod espresso, sprawdza się wyśmienicie parzona w ekspresie ciśnieniowym lub kawiarce. Wypalana w polskiej palarni JAVA COFFEE ROASTERS, według receptur stworzonych przez Mistrza Polski Roasterów 2018, Rafała Kaniewskiego.
Kawa stworzona z miłością. Torino to mieszanka trzech arabik jakości speciality dedykowana do parzenia w ekspresach ciśnieniowych, kawiarkach i automatach kawowych. Charakteryzuje się wyczuwalną słodyczą, łagodnością, niską kwasowością i pełnym body.
Kawa z wyselekcjonowanych ziaren arabiki, pochodzących z Zambii. Kawa idealna do przygotowania w dripie, Chemexie, czy Aeropressie. Wypalana w polskiej palarni JAVA COFFEE ROASTERS, według receptur stworzonych przez Mistrza Polski Roasterów 2018, Rafała Kaniewskiego.
Smak i aromat Turquino jest porównywany przez znawców do Blue Mountain z Jamajki. W tej kubańskiej pozycji odnajdziemy unikalny dymny posmak oraz nutę tytoniowych liści, połączoną z aromatem czekolady i korzeni.