Wypalona w stopniu full city roast...
Wypalona w stopniu full city roast Brazylia Cemorrado to kawa dedykowana do parzenia w kawiarkach, ekspresach ciśnieniowych i automatach kawowych. W smaku przeważa czekolada i kakao, dopełnione delikatnie orzechowymi nutami.
Dostępność:
Cena: 11,00 zł
Data dostępności:
Udostępnij:
Koszt dostawy od: 0,00 zł
Darmowa dostawa od: 150,00 zł
Wypalona w stopniu full city roast Brazylia Cemorrado to kawa dedykowana do parzenia w kawiarkach, ekspresach ciśnieniowych i automatach kawowych. W smaku przeważa czekolada i kakao, dopełnione delikatnie orzechowymi nutami.
Skład: 100% Arabika Brazylia Cemorrado
Region: Cerrado, Mogiana
Odmiana: Yellow Bourbon, Catuai
Wysokość upraw: 1100 - 1300 m n.p.m.
Obróbka: naturalna
Profil smakowy: czekolada, pistacja, kakao
Kwasowość: niska
Polecany sposób zaparzania: włoska kawiarka, ekspres ciśnieniowy i automat kawowy.
Gdzie jest wypalana?
Kawa wypalana metodą rzemieślniczą w piecu bębnowym. Kawa z łódzkiej palarni rzemieślniczej Instytut Kawy. Jakość i świeżość kawy kontrolowana jest przez wykwalifikowanego roastera, a zanim trafi do sprzedaży, jest wielokrotnie testowana metodą cuppingu.
Skąd pochodzi?
Brazylia Cemorrado Chocolate Edition to kawa stworzona dzięki połączeniu ziaren kawy z dwóch kluczowych regionów upraw w Brazylii - Cerrado i Mogiana. To wyjątkowa mieszanka ziaren, której celem było wyeksponowanie czekoladowych nut smakowych, tak docenianych w klasycznym espresso zaparzonym we włoskim stylu.
W ziarnach, czy zmielona?
Kawę mielimy na życzenie. W przypadku chęci zakupu kawy mielonej, należy w komentarzu dopisać preferowany sposób parzenia: tradycyjne parzenie, ekspres ciśnieniowy, metoda przelewowa lub inne. Pozwoli nam to na dopasowanie grubości mielenia.