Kawa z wyselekcjonowanych ziaren...
Kawa z wyselekcjonowanych ziaren arabiki, pochodzących z Brazylii. Kawa idealna pod espresso, sprawdza się wyśmienicie do automatów kawowych i kawiarek. Wypalana w polskiej palarni JAVA COFFEE ROASTERS, według receptur stworzonych przez Mistrza Polski Roasterów 2018, Rafała Kaniewskiego.
Dostępność:
Cena: 12,00 zł
Data dostępności:
Udostępnij:
Koszt dostawy od: 0,00 zł
Darmowa dostawa od: 100,00 zł
Kawa z wyselekcjonowanych ziaren arabiki, pochodzących z Brazylii. Kawa idealna pod espresso, sprawdza się wyśmienicie do automatów kawowych i kawiarek. Wypalana w polskiej palarni JAVA COFFEE ROASTERS, według receptur stworzonych przez Mistrza Polski Roasterów 2018, Rafała Kaniewskiego.
Profil sensoryczny: WIŚNIA - CZERWONY GREJPFRUT - GORZKA CZEKOLADA
SUGEROWANE SPOSOBY ZAPARZANIA:
- ekspres kolbowy, przelewowy, automatyczny, french press, kawiarka oraz metodą tradycyjną
INFORMACJE:
kraj: Brazylia
lokalizacja: Cerrado Mineiro, Minas Gerais
producent: Mali producenci
odmiana: Mundo Novo, Yellow Catuai, Red Catuai
obróbka ziaren: Natural/Naturalna
wysokość (m n.p.m.): 1100 - 1350
dostawca zielonych ziaren: BERO POLSKA
Gdzie jest wypalana?
Kawa z warszawskiej palarni JAVA COFFEE ROASTERS jakości Specialty Coffee. Palarnia ceni sobie słodycz i balans w kawie, a ziarna wypalane są w piecach rzemieślniczych LORING i DIEDRICH. O ziarna dbają już od najwcześniejszych etapów, zaraz po zbiorach biorą udział w cuppingach, mając możliwość wyboru najlepszych i najświeższych ziaren.
Skąd pochodzi?
Region Cerrado to jeden z najbardziej znanych regionów kawowych w Brazylii. Idealne warunki klimatyczne oraz żyzne gleby, którzy miejscowi nazywają "Terra Roxa", czyli po prostu "czerwona ziemia", sprzyjają uprawie głównie odmian: Mundo Novo, Yellow Catuai oraz Red Catuai.
Drzewka rosną głównie na płaskiej powierzchni, co umożliwia zbiór mechaniczny owoców. Po dostarczeniu do młyna, owoce są oczyszczone i pozostają do wysuszenia w całości na betonowych patio. Aby suszyły się równomiernie, rotuje się je specjalnymi grabiami kilka razy w ciągu dnia. Po uzyskaniu odpowiedniego poziomu wilgotności, owoce są maszynowo łuskane oraz oczyszczone zanim zostaną odpowiednio zapakowane i przygotowane do transportu.
W ziarnach, czy zmielona?
Kawę mielimy na życzenie. W przypadku chęci zakupu kawy mielonej, należy w komentarzu dopisać preferowany sposób parzenia: tradycyjne parzenie, ekspres ciśnieniowy, metoda przelewowa lub inne. Pozwoli nam to na dopasowanie grubości mielenia.
Jak będzie zapakowana?
Przy zakupie 250g, kawa wysyłana jest w oryginalnym opakowaniu. W przypadku zakupu 50g, 100g lub ich wielokrotności, kawa wysyłana jest w torebkach Tea Club.